OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

30 dag lazanja

1/2 kg špinata

bešamel (cca ½ l)

20-ak dag gorgonzole

naribani parmezan, cca 10 dag

putar

1 vrećica šafrana

sol

Žute lazanje sa špinatom i gorgonzolom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Očišćeni i oprani špinat kratko prokuhajte u slanoj vodi pa ga procijedite. Gorgonzolu narežite na komadiće. Šafran otopite u malo mlake vode.

U međuvremenu napravite bešamel (možete koristiti i gotov iz tetrapaka) pa u njega umiješajte šafran.

Putrom namastite vatrostalnu posudu, složite red lazanja, rasporedite špinat, preko njega komadiće gorgonzole pa istim redom slažite dok ne potrošite sastojke; završite s tjesteninom, prelijte bešamelom, pospite naribanim parmezanom i komadićima putra.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta.

Žute lazanje sa špinatom i gorgonzolom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Ako koristite svježe (domaće) tijesto za lazanje, pecite malo kraće.

Žute lazanje sa špinatom i gorgonzolom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Žute lazanje sa špinatom i gorgonzolom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

vege lazanje2

Vege lazanje

     …