„100% zagorsko” u Zagrebu

Zagreb, Trg bana Jelačića, 6. i 7. listopada, od 10 sati
Krapinsko-zagorska županija svoju veliku manifestaciju pod nazivom „100% zagorsko“, po drugi puta organizira na Trgu bana Jelačića u Zagrebu,kao najveći izlog raznovrsne i bogate ponude zagorske hrane i pića, kulture, tradicije i zabave.
Zagorska poduzeća, tradicijski obrti, agroturisti, kulturne ustanove i umjetnička društva Zagrepčanima će pokazati bogatstvo svog gastronomskog, tradicijskog, kulturnog, zdravstvenog, rekreacijskog i vjerskog turizma.
Izvorne proizvode Zagorja predstavljat će 77 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga.
Na više od 50 izložbenih i prodajnih štandova, najbolje i najkvalitetnije proizvode sa zagorskih polja i pitomih brežuljaka uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način prezentirat će povrćari, voćari, pčelari, proizvođači kupinovog vina i autohtonih sorti vina, bučinog ulja.
Predstavljat će se i turističke zajednice, turističko-ugostiteljski objekti te tradicijski obrti Krapinsko-zagorske županije pa će se tako naći i drvene igračke iz Laza, licitari, unikati od keramike.
Manifestacija će biti službeno otvorena u subotu u 10 sati, a Zagrepčani će zahvaljujući bogatim nagradama sponzora kroz nagradnu igru „Koliko poznajem Zagorje“ imati priliku dobiti vrijedne darove; wellness i spa rekreaciju te boravak u Zagorju uz vrhunske gastronomske užitke.
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti