Istarski festival pašte – Žminj

FESTIVAL PASTE, ZMINJ, 06.06.2014. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE

Žminj, 2. i 3. srpnja 2016. od 17,30 sati do ponoći

 

Žminj, pjaca Zat Kaštela, iza stare crkve Sv. Mihovila

Manifestacija koja želi istaknuti zasluženo mjesto pašti odnosno tjestenini u istarskoj gastronomiji.

Promocijom i održavanjem nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti zaštita i vrednovanje autohtonih tjestenina kao i podržati lokalne proizvođače na ustrajnost u njezinu očuvanju i kreativnost u razvoju novih proizvoda.

Na rustikalnim štandovima i prigodno uređenom kuhinjom te ugodnim ambijentom osvijetljenim lampionima i svijećama dođite i uživajte, degustirajte i kupite tjesteninu, umake, sireve i ono “svašta” što vas podsjeća kad kažemo “pašta”.

Najavljen je bogat i raznovrstan program, od gastro showa, radionica izrade pašte, dječjih radionica do prezentacije novih i tradicionalnih receptura.

Upravo ćete na Festivalu pašte moći saznati neke novitete ili tajne vrhunskih majstora, a možda samo dobijete novu ideju koju ćete zavoljeti i uzeti sa sobom te koristiti u domaćoj kužini, kuhinji.

Svoje interese moći će zadovoljiti brojna publika, stručna javnost (proizvođači pašte i drugih proizvoda, poljoprivrednici, kuharski kritičari, kuhari, blogeri, učenici ugostiteljskih škola), lokalni posjetitelji, domaći i strani turisti, gurmani, ugostitelji te brojni drugi.

Tijekom manifestacije u promociju autohtone pašte uključit će se i lokalni ugostiteljski objekti koji će tjedan dana pred samu manifestaciju nuditi prigodne menije po povoljnim cijenama.

Svim posjetiteljima, ljubiteljima pašte, gostima, turistima i znatiželjnicima, manifestacija je otvorena te je ulaz besplatan.

 

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja