Istarski festival pašte – Žminj

FESTIVAL PASTE, ZMINJ, 06.06.2014. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE

Žminj, 2. i 3. srpnja 2016. od 17,30 sati do ponoći

 

Žminj, pjaca Zat Kaštela, iza stare crkve Sv. Mihovila

Manifestacija koja želi istaknuti zasluženo mjesto pašti odnosno tjestenini u istarskoj gastronomiji.

Promocijom i održavanjem nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti zaštita i vrednovanje autohtonih tjestenina kao i podržati lokalne proizvođače na ustrajnost u njezinu očuvanju i kreativnost u razvoju novih proizvoda.

Na rustikalnim štandovima i prigodno uređenom kuhinjom te ugodnim ambijentom osvijetljenim lampionima i svijećama dođite i uživajte, degustirajte i kupite tjesteninu, umake, sireve i ono “svašta” što vas podsjeća kad kažemo “pašta”.

Najavljen je bogat i raznovrstan program, od gastro showa, radionica izrade pašte, dječjih radionica do prezentacije novih i tradicionalnih receptura.

Upravo ćete na Festivalu pašte moći saznati neke novitete ili tajne vrhunskih majstora, a možda samo dobijete novu ideju koju ćete zavoljeti i uzeti sa sobom te koristiti u domaćoj kužini, kuhinji.

Svoje interese moći će zadovoljiti brojna publika, stručna javnost (proizvođači pašte i drugih proizvoda, poljoprivrednici, kuharski kritičari, kuhari, blogeri, učenici ugostiteljskih škola), lokalni posjetitelji, domaći i strani turisti, gurmani, ugostitelji te brojni drugi.

Tijekom manifestacije u promociju autohtone pašte uključit će se i lokalni ugostiteljski objekti koji će tjedan dana pred samu manifestaciju nuditi prigodne menije po povoljnim cijenama.

Svim posjetiteljima, ljubiteljima pašte, gostima, turistima i znatiželjnicima, manifestacija je otvorena te je ulaz besplatan.

 

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja