Istarski festival pašte – Žminj

FESTIVAL PASTE, ZMINJ, 06.06.2014. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE

Žminj, 2. i 3. srpnja 2016. od 17,30 sati do ponoći

 

Žminj, pjaca Zat Kaštela, iza stare crkve Sv. Mihovila

Manifestacija koja želi istaknuti zasluženo mjesto pašti odnosno tjestenini u istarskoj gastronomiji.

Promocijom i održavanjem nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti zaštita i vrednovanje autohtonih tjestenina kao i podržati lokalne proizvođače na ustrajnost u njezinu očuvanju i kreativnost u razvoju novih proizvoda.

Na rustikalnim štandovima i prigodno uređenom kuhinjom te ugodnim ambijentom osvijetljenim lampionima i svijećama dođite i uživajte, degustirajte i kupite tjesteninu, umake, sireve i ono “svašta” što vas podsjeća kad kažemo “pašta”.

Najavljen je bogat i raznovrstan program, od gastro showa, radionica izrade pašte, dječjih radionica do prezentacije novih i tradicionalnih receptura.

Upravo ćete na Festivalu pašte moći saznati neke novitete ili tajne vrhunskih majstora, a možda samo dobijete novu ideju koju ćete zavoljeti i uzeti sa sobom te koristiti u domaćoj kužini, kuhinji.

Svoje interese moći će zadovoljiti brojna publika, stručna javnost (proizvođači pašte i drugih proizvoda, poljoprivrednici, kuharski kritičari, kuhari, blogeri, učenici ugostiteljskih škola), lokalni posjetitelji, domaći i strani turisti, gurmani, ugostitelji te brojni drugi.

Tijekom manifestacije u promociju autohtone pašte uključit će se i lokalni ugostiteljski objekti koji će tjedan dana pred samu manifestaciju nuditi prigodne menije po povoljnim cijenama.

Svim posjetiteljima, ljubiteljima pašte, gostima, turistima i znatiželjnicima, manifestacija je otvorena te je ulaz besplatan.

 

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja