336 sati za Cupcake – Rijeka

cupcake

17. – 30. rujna, slastičarnica Cukerin, Rijeka

Cukerin, riječka slastičarnica koja od 2008. godine u svojoj ponudi ima cupcakes kolače u više u više od 20 okusa u subotu će u Cukarikafe baru otvoriti izložbu u čast ovom vilinskom kolačiću, sa željom da svi slatkoljupci upoznaju besprijekorna ukuse i kreativne mogućnosti završne dekoracije kolača.

Na izložbi koja će trajati sve do 30. rujna svojim maštovitim kreacijama predstavit će se brojni riječki umjetnici i kreativci, koji su nadahnuće za svoja djela pronašli upravo u cupcakesu koji je oživio na njihovim platnima, u kompjuterskim igricama, u cupcakes songu, na fotografijama, i brojnim ručnim radovima koje će biti predstavljene na izložbi.

U subotu u 20 sati na programu je acustic live svirka riječkog dvojca Onli tu koji će tada premijerno izvesti Cupcake himnu, upravo izašlu iz Onli tu radione.

Svi posjetitelji bara Cukarikafe, osobito oni najmlađi, svakodnevno će moći igrati Cupcake Memory igricu i boriti se za paket od 12 cupcakes kolača iz Cukerina.

Također, uz svaki kolač iz Cukerina bit će poslužena i poruka koja posjetiteljima može uljepšati dan te donijeti još jedan cupcake ili majicu eventa na poklon. Modne kreacije inspirirane cupcakesom predstavit će Modni atelje Dada te Yoma Toma, dok će cupcake torbice od robice izložiti Studio Puzla.

Svoje umjetničke radove predstavit će nagrađivani slikar Ivo Matošić, a fotografije inspirirane cupcakesom predstavit će A. Saskaa Mutic i Petar Fabijan. Kako napraviti cupcakes za vegane posjetiteljima će pokazati Jackie Jumbus, a u nizu sadržaja tijekom predstojećih uzbudljivih i slatkih 336 sati za subotu, 24. rujna Cukerin najavljuje i veliko iznenađenje za djecu – prigodno dekorirane cupcake kolače s omiljenim crtanim likovima, te Cupcake Memory igrica.

Ovo je jedna slatka priča o tome kako smo dugogodišnji hobi i uživanje u okusima i ljepoti kolača odlučile podijeliti sa svima koji vole male slatke zalogaje, prepoznaju i cijene svaki oblik rukotvorine te njeguju estetske vrijednosti svega što ih okružuje kažu Petra Despot i Ana Marinac, koje stoje iza projekta Cukerin.

Petra i Ana sve kolače rade ručno i posvećuju im jednaku pažnju u procesu rada. Moguće je da dok uživate u slasnim zalogajima naiđete na zalutali komadić lješnjaka, kažu, ali upravo te male nesavršenosti svaki kolačić čine unikatnim djelom.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja