4. Dani švoja

švoji-tz istra

Umag, Novigrad, Savudrija, Buje, Brtonigla od 21.10.2011. – 26.11.2011.

Gastronomska manifestacija koju zajednički organiziraju turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.

”Dani Švoja” će se održati na području sjeverozapadne Istre od 21. listopada do 26. studenog 2011.
Cilj je ove manifestacije promoviranje i valoriziranje švoja kao kvalitetne bijele ribe, koja pripada prvenstveno ovom dijelu sjeverozapadne Istre, te predstavljanje bogatstva kulinarskog umijeća i tradicije ovoga kraja.
Svi restorani sudionici projekta ”Dana Švoja” u svojoj će ponudi nuditi maštovite menije s najmanje četiri jela u slijedu na bazi švoja, s kojima će sljubiti najcjenjenija vina i maslinova ulja sjeverozapadne Istre.

Više informacija na: www.coloursofistra.com

foto: TZ Istre

Restorani koji su uključeni u projekt:

A Casa, Grupija 13a, Grupija, Umag
• Badi, Umaška 12, Lovrečica, Umag
• Bassanese, Kaštel 125, Kaštel, Buje
• Buščina, Buščina 18, Marija na Krasu, Umag
• Diana Kempinski Adriatic, Alberi 300, Umag
• Igor, Kaštel 120e, Kaštel, Buje
• La parenzana, Volpija 3, Buje
• Mare monti, Naselje stella maris 9a, Umag
• Maruzza, Crvena uvala 31, Zambratija, Umag
• Mediteran Hotel Meliá Coral, Katoro, Umag
• Melon, Bujska 11, Petrovija, Umag
• Mulino, Škrile 75a, Buje
• Nono, Umaška 35, Petrovija,Umag
Pepenero, Sv. Antona 4, Novigrad
• Porto Salvore, Savudrija 5, Umag
• San Benedetto, Dajla 35, Novigrad
San Rocco, Srednja Ulica 2, Brtonigla
• Sergio, Šaini 2a, Novigrad
• Sergio, Digitronska 21, Buje
• Sidro – All’ancora, Mandrač 5, Novigrad
• Sole, Sošići, Donji Picudo, Umag
• Toni, Siparska 8, Zambratija, Umag
• Villa Vilola, Umaška 2a, Zambratija, Umag
• Zlatna Vala, Sv. Ivan 45, Umag

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja