4. Dani švoja

Umag, Novigrad, Savudrija, Buje, Brtonigla od 21.10.2011. – 26.11.2011.
Gastronomska manifestacija koju zajednički organiziraju turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.
”Dani Švoja” će se održati na području sjeverozapadne Istre od 21. listopada do 26. studenog 2011.
Cilj je ove manifestacije promoviranje i valoriziranje švoja kao kvalitetne bijele ribe, koja pripada prvenstveno ovom dijelu sjeverozapadne Istre, te predstavljanje bogatstva kulinarskog umijeća i tradicije ovoga kraja.
Svi restorani sudionici projekta ”Dana Švoja” u svojoj će ponudi nuditi maštovite menije s najmanje četiri jela u slijedu na bazi švoja, s kojima će sljubiti najcjenjenija vina i maslinova ulja sjeverozapadne Istre.
Više informacija na: www.coloursofistra.com
foto: TZ Istre
Restorani koji su uključeni u projekt:
• A Casa, Grupija 13a, Grupija, Umag
• Badi, Umaška 12, Lovrečica, Umag
• Bassanese, Kaštel 125, Kaštel, Buje
• Buščina, Buščina 18, Marija na Krasu, Umag
• Diana Kempinski Adriatic, Alberi 300, Umag
• Igor, Kaštel 120e, Kaštel, Buje
• La parenzana, Volpija 3, Buje
• Mare monti, Naselje stella maris 9a, Umag
• Maruzza, Crvena uvala 31, Zambratija, Umag
• Mediteran Hotel Meliá Coral, Katoro, Umag
• Melon, Bujska 11, Petrovija, Umag
• Mulino, Škrile 75a, Buje
• Nono, Umaška 35, Petrovija,Umag
• Pepenero, Sv. Antona 4, Novigrad
• Porto Salvore, Savudrija 5, Umag
• San Benedetto, Dajla 35, Novigrad
• San Rocco, Srednja Ulica 2, Brtonigla
• Sergio, Šaini 2a, Novigrad
• Sergio, Digitronska 21, Buje
• Sidro – All’ancora, Mandrač 5, Novigrad
• Sole, Sošići, Donji Picudo, Umag
• Toni, Siparska 8, Zambratija, Umag
• Villa Vilola, Umaška 2a, Zambratija, Umag
• Zlatna Vala, Sv. Ivan 45, Umag
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti