6. Zagreb International Festival of Wine & Culinary Art

medjunarodni festival vina zgb

25. i 26. studenoga, Zagreb, Hotel Esplanade

6. Međunarodni festival vina i kulinarstva, zamišljen je kao najveće hrvatsko okupljanje  vinara, enologa, ugostitelja, sommelierea, hotelijera te, dakako, svih ostalih posjetitelja koji su zaljubljeni u plemenitu kapljicu i pripadajući kulinarski užitak.

Festival se prostire na svim  izložbenim prostorima koji postoje u zagrebačkom hotelu Esplanade – od Smaragdne i okolnih dvorana, pa do šatora postavljenog na terasi Oleander.

Tijekom prvih pet godina, festival je izrastao u relevantno mjesto kojim se promiče kultura stola i autohtonih hrvatskih proizvoda, ali svojom međunarodnom notom i brojnim izlagačima te posjetiteljima koji na njega stižu iz inozemstva također ispunjava ulogu u promociji hrvatskog turizma i njezina glavnog grada.

I ove godine na festivalu sudjeluju proizvođači vina iz Hrvatske i inozemstva, a očekuje se više od lanjskih sedam tisuća posjetitelja.

Opširnije o festivalu možete pročitati na adresi www.vino.com.hr.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja