6. Zagreb International Festival of Wine & Culinary Art

medjunarodni festival vina zgb

25. i 26. studenoga, Zagreb, Hotel Esplanade

6. Međunarodni festival vina i kulinarstva, zamišljen je kao najveće hrvatsko okupljanje  vinara, enologa, ugostitelja, sommelierea, hotelijera te, dakako, svih ostalih posjetitelja koji su zaljubljeni u plemenitu kapljicu i pripadajući kulinarski užitak.

Festival se prostire na svim  izložbenim prostorima koji postoje u zagrebačkom hotelu Esplanade – od Smaragdne i okolnih dvorana, pa do šatora postavljenog na terasi Oleander.

Tijekom prvih pet godina, festival je izrastao u relevantno mjesto kojim se promiče kultura stola i autohtonih hrvatskih proizvoda, ali svojom međunarodnom notom i brojnim izlagačima te posjetiteljima koji na njega stižu iz inozemstva također ispunjava ulogu u promociji hrvatskog turizma i njezina glavnog grada.

I ove godine na festivalu sudjeluju proizvođači vina iz Hrvatske i inozemstva, a očekuje se više od lanjskih sedam tisuća posjetitelja.

Opširnije o festivalu možete pročitati na adresi www.vino.com.hr.

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja