Babičini kolači

Babičini kolači 7-rez

Hum na Sutli, 26. travnja 2014. godine s početkom u 12,oo sati.

Sportska dvorana osnovne škole Viktora Kovačića, Hum na Sutli151/1

„Babičini kolači“, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, jedinstvena je manifestacija Krapinsko-zagorske županije kojom ona promiče vrijednosti žena, obitelji te živom čuva gastronomsku tradiciju Zagorja.

Ove godine za pobjedničku lentu natječu sebabicekoje dolaze iz svih dijelova Županije, a osvaja ju ona čiji  kolači dobiju najviše bodova za autohtonost recepture i sastojaka, za okus, za domišljatost u prezentaciji… Svaki detalj koji oko može zamijetiti, a nepce okusiti, važan je element pri bodovanju vrsne ocjenjivačke  komisije koja proglašava pobjednicu.

Ove godine 36 babica natjecat će se pred ocjenjivačkom komisijom koju čine vrsni gastronomski znalci: etablirani zagorski kuhar Slavko Večerić, počasni član Hrvatske kulinarske Akademije i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, Marko Živaljić, predsjednik Kuharskog saveza KZŽ i vlasnik agroturizma Majsecov mlin i Dražen Đurišević ,promotor Podravkine kuhinje.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja