Bečki festival užitka

Bečki gradski park (Stadtpark),
10. do 12. svibnja 2013. (petak i subotu od 12 do 21, nedjelju do 17 sati)
Ukoliko se naredni vikend (10.- 12. svibnja) nađete u Beču, nikako nemojte propustiti posjetiti Bečki gradski park (Stadtpark), gdje će upravo u tom razdoblju održati ovogodišnji Festival užitka (Genussfestival).
Festival užitka, šesti po redu, okupit će više od 150 izlagača raznoraznih gurmanskih delicija kao što su sir, kruh, kobasice, marmelada, slanina, bućino ulje, losos i sl., a neke od najzanimljivijih delicija koje svako valja kušati su i sir sa šafranom, sir od mlijeka vodenih bivola, žele od paprike ili liker od maka.
Jedno od glavnih težišta festivala su jela načinjena od sastojaka iz austrijskih nacionalnih parkova kao što raznovrsni namazi od divljeg začinskog bilja, okruglice od janjetine i odlični voćni sokovi, dok će na štandu s jelima s roštilja svoje savjete posjetiteljima nuditi austrijski i svjetski prvaci u roštiljanju.
Bečki festival užitka se u petak i subotu može posjetiti od 12 do 21 sat, a u nedjelju skraćeno do 17 sati.
A budući da se radi o istom vikendu kada se obilježava i ovogodišnji “Majčin dan”, nudi Vam se i izvrsna prilika da majci tamo kupite neki “jestivi” dar.
R.I. / foto: Jobst via Compress
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti