Bečki festival užitka

beč-festival užitka

Bečki gradski park (Stadtpark),

10. do 12. svibnja 2013. (petak i subotu od 12 do 21, nedjelju do 17 sati)

Ukoliko se naredni vikend (10.- 12. svibnja) nađete u Beču, nikako nemojte propustiti posjetiti Bečki gradski park (Stadtpark), gdje će upravo u tom razdoblju održati ovogodišnji Festival užitka (Genussfestival).

Festival užitka, šesti po redu, okupit će više od 150 izlagača raznoraznih gurmanskih delicija kao što su sir, kruh, kobasice, marmelada, slanina, bućino ulje, losos i sl., a neke od najzanimljivijih delicija koje svako valja kušati su i sir sa šafranom, sir od mlijeka vodenih bivola, žele od paprike ili liker od maka.

Jedno od glavnih težišta festivala su jela načinjena od sastojaka iz austrijskih nacionalnih parkova kao što raznovrsni namazi od divljeg začinskog bilja, okruglice od janjetine i odlični voćni sokovi, dok će na štandu s jelima s roštilja svoje savjete posjetiteljima nuditi austrijski i svjetski prvaci u roštiljanju.

Bečki festival užitka se u petak i subotu može  posjetiti od 12 do 21 sat, a u nedjelju skraćeno do 17 sati.

A budući da se radi o istom vikendu kada se obilježava i ovogodišnji “Majčin dan”, nudi Vam se i izvrsna prilika da majci tamo kupite neki “jestivi” dar.

R.I. / foto: Jobst via Compress

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja