Bečki tjedan u Opatiji

becki tjedan opatija

Opatija, od 21.10.-26.10.2013.

Sedmodnevnu manifestaciju obilježit će ponuda bečkih delicija i slastica na raznim lokacijama duž Opatije, svečani kocert Opatijskog komornog orkestra, izložba, dječja radionica, a kao vrhunac tjedna u subotu 26. listopada 2013 održati će se već tradicionalni Bečki bal.

PONEDJELJAK 21.10.2013

Otvorenje Bečkog tjedna započinje svečanim koncertom Opatijskog komornog orkestra u ponedjeljak 21.10. u 19h u Zlatnoj dvorani hotela imperial. Program pod nazivom „Serenadama Beču u čast“  trajat će jedan sat, a ulaz je slobodan.

UTORAK 22.10.2013

U 18h u Viili Angiolini svečano će se otvoriti izložba pod nazivom „Bečka arhitektura oko 1900“ autora Walter Zedniceka iz Beča, a izložbu će otvoriti gradonačelnik Opatije gospodin Ivo Dujmić i direktor austrijskog Kulturnog foruma Zagreb gospodin Georg Christian Lack.

SRIJEDA 23.10.2013

Za najmlađe, u srijedu 23.10. u 18h u hotelu Bristol održat će se radionica pod nazivom „Beč za djecu“ na kojoj će djeca imati priliku naučiti nešto o znamenitostima grada Beča, nekoliko njemačkih riječi i plesne korake bečkog valcera. A na kraju će se podijeliti pokloni TZ grada Beča.

PETAK 25.10.2013

U 20.00h u Cantinetti Sv.Jakov održat će se prezentacija uz degustaciju bečkih i drugih austrijskih vina, uz nastup kvarteta „Original Wiener Strauss Capelle“. Ulaz je uz pozivnice.

SUBOTA 26.10.2013

Vrhunac Bečkog tjedna je već tradicionalni 6. po redu Bečki bal koji će se održati u subotu 26.listopada, s  početkom u 20.00 sati, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Bal će otvoriti bečki orkestar  „Orginal Wiener Strauss Capelle“ i plesna škola „Kraml“ iz Beča.

Organizatori Bečkog tjedna su Grad Opatija, suorganizatori su Kvarner Touristik i Festival Opatija, a pokrovitelj je Grad Beč.

Više informacija možete pogledati na: www.beckitjedan.net & www.beckibal.net

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja