Bečki tjedan u Opatiji

becki tjedan opatija

Opatija, od 21.10.-26.10.2013.

Sedmodnevnu manifestaciju obilježit će ponuda bečkih delicija i slastica na raznim lokacijama duž Opatije, svečani kocert Opatijskog komornog orkestra, izložba, dječja radionica, a kao vrhunac tjedna u subotu 26. listopada 2013 održati će se već tradicionalni Bečki bal.

PONEDJELJAK 21.10.2013

Otvorenje Bečkog tjedna započinje svečanim koncertom Opatijskog komornog orkestra u ponedjeljak 21.10. u 19h u Zlatnoj dvorani hotela imperial. Program pod nazivom „Serenadama Beču u čast“  trajat će jedan sat, a ulaz je slobodan.

UTORAK 22.10.2013

U 18h u Viili Angiolini svečano će se otvoriti izložba pod nazivom „Bečka arhitektura oko 1900“ autora Walter Zedniceka iz Beča, a izložbu će otvoriti gradonačelnik Opatije gospodin Ivo Dujmić i direktor austrijskog Kulturnog foruma Zagreb gospodin Georg Christian Lack.

SRIJEDA 23.10.2013

Za najmlađe, u srijedu 23.10. u 18h u hotelu Bristol održat će se radionica pod nazivom „Beč za djecu“ na kojoj će djeca imati priliku naučiti nešto o znamenitostima grada Beča, nekoliko njemačkih riječi i plesne korake bečkog valcera. A na kraju će se podijeliti pokloni TZ grada Beča.

PETAK 25.10.2013

U 20.00h u Cantinetti Sv.Jakov održat će se prezentacija uz degustaciju bečkih i drugih austrijskih vina, uz nastup kvarteta „Original Wiener Strauss Capelle“. Ulaz je uz pozivnice.

SUBOTA 26.10.2013

Vrhunac Bečkog tjedna je već tradicionalni 6. po redu Bečki bal koji će se održati u subotu 26.listopada, s  početkom u 20.00 sati, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Bal će otvoriti bečki orkestar  „Orginal Wiener Strauss Capelle“ i plesna škola „Kraml“ iz Beča.

Organizatori Bečkog tjedna su Grad Opatija, suorganizatori su Kvarner Touristik i Festival Opatija, a pokrovitelj je Grad Beč.

Više informacija možete pogledati na: www.beckitjedan.net & www.beckibal.net

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja