Bike & Gourmet -Poreč

poreč

Bike & Gourmet

21.09.2013 – 29.09.2013

Poreč i okolica

Bike i gastronomska avantura

Iskusiti pravu autentičnu Istru sa svim njenim prirodnim bogatstvima, zdravom hranom, vrhunskim vinom i maslinovim uljima poseban je doživljaj.

Upravo zato od 21. do 29. rujna svi MTB, trekking i cestovni biciklisti mogu uživati u posebnoj ponudi koja bicikliranju daje dodatan šarm – kušanju najboljih poljoprivrednih proizvoda, restorana i konoba duž za ovu prigodu posebno određenih i označenih staza.

Time će vidici i uživanje u prirodi dobiti dodatnu čar.

Onog tko se odvaži na ovu gastronomsku avanturu, čeka 30 do 50 kilometara cestovnih ili brdskih staza duž kojih se nalaze lokalni vinari, maslinari, konobe i agroturizmi.

Svi oni od 21. do 29. rujna samo za bicikliste nude posebne ponude poput vođenih degustacija svojih proizvoda ili posebnih menija po povoljnijim cijenama.

Ako nemate društvo za obilazak gastro-staza, ne brinite jer je ovaj program osmišljen kao “self guided” tako da sami možete odabrati rutu, mjesto i vrijeme polaska, ali i voziti svojim tempom. Brošure s opisom svake ture, dužinama i altimetrijom te popisom svih ponuđača koji se nalaze uz rutu možete pronaći u turističkom uredu u Poreču te na recepcijama porečkih hotela.

Šarmantne brdske rute bazirane su na postojećim službenim biciklističkim stazama tako da možete koristiti službenu signalizaciju za navigaciju, dok za cestovne rute koje prolaze slikovitim sporednim prometnicama slijedite put uz pomoć cestovne signalizacije.

Dodatno će svi predloženi itinereri biti označeni za potrebe manifestacije.

Uz užitak u čarima iskonske Istre, tijekom ove manifestacije možete sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj se sakupljaju pečati nakon obilaska vinara, restorana i agroturizama temeljem kojih ostvarujete pravo na vrijednu nagradu.

Više o pripremljenim stazama.

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja