Bike & Gourmet -Poreč

poreč

Bike & Gourmet

21.09.2013 – 29.09.2013

Poreč i okolica

Bike i gastronomska avantura

Iskusiti pravu autentičnu Istru sa svim njenim prirodnim bogatstvima, zdravom hranom, vrhunskim vinom i maslinovim uljima poseban je doživljaj.

Upravo zato od 21. do 29. rujna svi MTB, trekking i cestovni biciklisti mogu uživati u posebnoj ponudi koja bicikliranju daje dodatan šarm – kušanju najboljih poljoprivrednih proizvoda, restorana i konoba duž za ovu prigodu posebno određenih i označenih staza.

Time će vidici i uživanje u prirodi dobiti dodatnu čar.

Onog tko se odvaži na ovu gastronomsku avanturu, čeka 30 do 50 kilometara cestovnih ili brdskih staza duž kojih se nalaze lokalni vinari, maslinari, konobe i agroturizmi.

Svi oni od 21. do 29. rujna samo za bicikliste nude posebne ponude poput vođenih degustacija svojih proizvoda ili posebnih menija po povoljnijim cijenama.

Ako nemate društvo za obilazak gastro-staza, ne brinite jer je ovaj program osmišljen kao “self guided” tako da sami možete odabrati rutu, mjesto i vrijeme polaska, ali i voziti svojim tempom. Brošure s opisom svake ture, dužinama i altimetrijom te popisom svih ponuđača koji se nalaze uz rutu možete pronaći u turističkom uredu u Poreču te na recepcijama porečkih hotela.

Šarmantne brdske rute bazirane su na postojećim službenim biciklističkim stazama tako da možete koristiti službenu signalizaciju za navigaciju, dok za cestovne rute koje prolaze slikovitim sporednim prometnicama slijedite put uz pomoć cestovne signalizacije.

Dodatno će svi predloženi itinereri biti označeni za potrebe manifestacije.

Uz užitak u čarima iskonske Istre, tijekom ove manifestacije možete sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj se sakupljaju pečati nakon obilaska vinara, restorana i agroturizama temeljem kojih ostvarujete pravo na vrijednu nagradu.

Više o pripremljenim stazama.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja