Biser mora, Supetar (Brač)

100411-bmora1

Supetar, otok Brač, 28.03. – 01. 04.

Savez kuhara mediteranskih i europskih regija sedmu godinu za redom organizira veliki međunarodni festival gastronomije „Biser mora“u Supetru na otoku Braču u hotelima Svpervs pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Osim natjecanja kuhara festival uključuje i predavanja, degustacije, tematske večeri, okrugle stolove, zabavni program, uključujući i utrku kuhara u neretvanskim lađama te sajam proizvođača.

Na samom festivalu gosti će moći uživati u večeri makedonske, bosanske, indijske, rumunjske i albanske kuhinje, kušati ponajbolja hrvatska vina, najbolje tatarske bifteke, specijalitete od tartufa, a na supetarskoj rivi pripremati će se „Velika teča“.

Evo i kompletnog programa događanja:

Dnevni program – Kongresna dvorana Svpetrus hoteli:

Srijeda, 28.3.2012.

08.00 Natjecanje kuharskih škola

21.00 Svečano otvaranje

Četvrtak, 29.3.2012.

08.00 Kategorijsko natjecanje kuhara seniora

13.00 PIK proizvodi za HORECU uz Kuharevo vino

14.00 Internacionalne kuhinje – OKUSI SVIJETA:

14.00 Rumunjska kuhinja

15.00 Indijska kuhinja

17.00 Talijanska kuhinje

18.00 Makedonska kuhinja

19.00  Poljske kuhinje

Petak, 30.3.2012.

08.00 Kategorijsko natjecanje kuhara seniora

11.00 Prezentacija autohtonih bračkih fritula i slastica  pod pokroviteljstvom HYPO banke

13.00 Prezentacija makedonske kuhinje

14.00 Kuhinja Balkana

Srpska kuhinja

Bosanska kuhinja

Kotanyi Cooking Show

15:00 – 17:00 Prezentacija bosanskih specijaliteta

16.30 Autohtona jela cetinske krajine – Sinjski arambašići – Ivica Držak – kralj arambaša pod pokroviteljstvom HYPO banke

18.00 Prezentacija tatar

bifteka – pobjednik PIK 2011.

19.00 ŠPAJZBUK boys – Zlatko Gall

Show rezbarenja voća i povrća tijekom dana

Subota, 31.3.2012.

08.00 Natjecanje kup „Biser mora „ 2012

12.00 Program na Rivi: III. utrka kuhara u kanuima pod pokroviteljstvom HYPO banke

MEGA PIK mortadela

Mega Cooking Show:

PETASON –  dalmatinski grill

Glazbeni program

15.00 -16.00 Prezentacija

Keramičkog posuđa

16.00  Prezentacija HIUU

Nedjelja, 1.4.2012.

12.00 – 14.00 – Brački marendin na ranču PALUTE uz klapu

 

 

VEČERNJI PROGRAM – RESTORAN ADRIA

Srijeda, 28.3.2012.

Restoran Adria – Muzika – DJ

Četvrtak 29.03.2012.

20.00 Revijalno kulinarsko natjecanje novinara u tatar bifteku – PIK Vrbovec i vina Senjković

21.00 Večer dalmatinske kuhinje

Riblji specijaliteti – Centaurus d.o.o.

Comex d.o.o.

22.00 Proglašenje pobjednika dana

Muzika

Petak 30.03.2012.

21.00 sat Humanitarna aukcija –  vinska prezentacija: Vina Trapan

Večera od 5 sljedova uz vrhunska vina, Prihod od aukcije donira se udruzi MUSOID

Cijena večere 100 kn

Divljač na dalamatinski (grivasti skakač) – Dalmacijalov d.o.o.

22.00 Proglašenje pobjednika dana

Muzika

Subota 31.03.2012.

21.00 Svečano proglašenje pobjednika „Biser mora“

Večer makedonske kuhinje

Glazbeni program

Zatvaranje festivala

 

 

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja