Biser mora, Supetar (Brač)

100411-bmora1

Supetar, otok Brač, 28.03. – 01. 04.

Savez kuhara mediteranskih i europskih regija sedmu godinu za redom organizira veliki međunarodni festival gastronomije „Biser mora“u Supetru na otoku Braču u hotelima Svpervs pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Osim natjecanja kuhara festival uključuje i predavanja, degustacije, tematske večeri, okrugle stolove, zabavni program, uključujući i utrku kuhara u neretvanskim lađama te sajam proizvođača.

Na samom festivalu gosti će moći uživati u večeri makedonske, bosanske, indijske, rumunjske i albanske kuhinje, kušati ponajbolja hrvatska vina, najbolje tatarske bifteke, specijalitete od tartufa, a na supetarskoj rivi pripremati će se „Velika teča“.

Evo i kompletnog programa događanja:

Dnevni program – Kongresna dvorana Svpetrus hoteli:

Srijeda, 28.3.2012.

08.00 Natjecanje kuharskih škola

21.00 Svečano otvaranje

Četvrtak, 29.3.2012.

08.00 Kategorijsko natjecanje kuhara seniora

13.00 PIK proizvodi za HORECU uz Kuharevo vino

14.00 Internacionalne kuhinje – OKUSI SVIJETA:

14.00 Rumunjska kuhinja

15.00 Indijska kuhinja

17.00 Talijanska kuhinje

18.00 Makedonska kuhinja

19.00  Poljske kuhinje

Petak, 30.3.2012.

08.00 Kategorijsko natjecanje kuhara seniora

11.00 Prezentacija autohtonih bračkih fritula i slastica  pod pokroviteljstvom HYPO banke

13.00 Prezentacija makedonske kuhinje

14.00 Kuhinja Balkana

Srpska kuhinja

Bosanska kuhinja

Kotanyi Cooking Show

15:00 – 17:00 Prezentacija bosanskih specijaliteta

16.30 Autohtona jela cetinske krajine – Sinjski arambašići – Ivica Držak – kralj arambaša pod pokroviteljstvom HYPO banke

18.00 Prezentacija tatar

bifteka – pobjednik PIK 2011.

19.00 ŠPAJZBUK boys – Zlatko Gall

Show rezbarenja voća i povrća tijekom dana

Subota, 31.3.2012.

08.00 Natjecanje kup „Biser mora „ 2012

12.00 Program na Rivi: III. utrka kuhara u kanuima pod pokroviteljstvom HYPO banke

MEGA PIK mortadela

Mega Cooking Show:

PETASON –  dalmatinski grill

Glazbeni program

15.00 -16.00 Prezentacija

Keramičkog posuđa

16.00  Prezentacija HIUU

Nedjelja, 1.4.2012.

12.00 – 14.00 – Brački marendin na ranču PALUTE uz klapu

 

 

VEČERNJI PROGRAM – RESTORAN ADRIA

Srijeda, 28.3.2012.

Restoran Adria – Muzika – DJ

Četvrtak 29.03.2012.

20.00 Revijalno kulinarsko natjecanje novinara u tatar bifteku – PIK Vrbovec i vina Senjković

21.00 Večer dalmatinske kuhinje

Riblji specijaliteti – Centaurus d.o.o.

Comex d.o.o.

22.00 Proglašenje pobjednika dana

Muzika

Petak 30.03.2012.

21.00 sat Humanitarna aukcija –  vinska prezentacija: Vina Trapan

Večera od 5 sljedova uz vrhunska vina, Prihod od aukcije donira se udruzi MUSOID

Cijena večere 100 kn

Divljač na dalamatinski (grivasti skakač) – Dalmacijalov d.o.o.

22.00 Proglašenje pobjednika dana

Muzika

Subota 31.03.2012.

21.00 Svečano proglašenje pobjednika „Biser mora“

Večer makedonske kuhinje

Glazbeni program

Zatvaranje festivala

 

 

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja