Biser mora, Supetar (Brač)

100411-bmora1

Supetar, otok Brač, 28.03. – 01. 04.

Savez kuhara mediteranskih i europskih regija sedmu godinu za redom organizira veliki međunarodni festival gastronomije „Biser mora“u Supetru na otoku Braču u hotelima Svpervs pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Osim natjecanja kuhara festival uključuje i predavanja, degustacije, tematske večeri, okrugle stolove, zabavni program, uključujući i utrku kuhara u neretvanskim lađama te sajam proizvođača.

Na samom festivalu gosti će moći uživati u večeri makedonske, bosanske, indijske, rumunjske i albanske kuhinje, kušati ponajbolja hrvatska vina, najbolje tatarske bifteke, specijalitete od tartufa, a na supetarskoj rivi pripremati će se „Velika teča“.

Evo i kompletnog programa događanja:

Dnevni program – Kongresna dvorana Svpetrus hoteli:

Srijeda, 28.3.2012.

08.00 Natjecanje kuharskih škola

21.00 Svečano otvaranje

Četvrtak, 29.3.2012.

08.00 Kategorijsko natjecanje kuhara seniora

13.00 PIK proizvodi za HORECU uz Kuharevo vino

14.00 Internacionalne kuhinje – OKUSI SVIJETA:

14.00 Rumunjska kuhinja

15.00 Indijska kuhinja

17.00 Talijanska kuhinje

18.00 Makedonska kuhinja

19.00  Poljske kuhinje

Petak, 30.3.2012.

08.00 Kategorijsko natjecanje kuhara seniora

11.00 Prezentacija autohtonih bračkih fritula i slastica  pod pokroviteljstvom HYPO banke

13.00 Prezentacija makedonske kuhinje

14.00 Kuhinja Balkana

Srpska kuhinja

Bosanska kuhinja

Kotanyi Cooking Show

15:00 – 17:00 Prezentacija bosanskih specijaliteta

16.30 Autohtona jela cetinske krajine – Sinjski arambašići – Ivica Držak – kralj arambaša pod pokroviteljstvom HYPO banke

18.00 Prezentacija tatar

bifteka – pobjednik PIK 2011.

19.00 ŠPAJZBUK boys – Zlatko Gall

Show rezbarenja voća i povrća tijekom dana

Subota, 31.3.2012.

08.00 Natjecanje kup „Biser mora „ 2012

12.00 Program na Rivi: III. utrka kuhara u kanuima pod pokroviteljstvom HYPO banke

MEGA PIK mortadela

Mega Cooking Show:

PETASON –  dalmatinski grill

Glazbeni program

15.00 -16.00 Prezentacija

Keramičkog posuđa

16.00  Prezentacija HIUU

Nedjelja, 1.4.2012.

12.00 – 14.00 – Brački marendin na ranču PALUTE uz klapu

 

 

VEČERNJI PROGRAM – RESTORAN ADRIA

Srijeda, 28.3.2012.

Restoran Adria – Muzika – DJ

Četvrtak 29.03.2012.

20.00 Revijalno kulinarsko natjecanje novinara u tatar bifteku – PIK Vrbovec i vina Senjković

21.00 Večer dalmatinske kuhinje

Riblji specijaliteti – Centaurus d.o.o.

Comex d.o.o.

22.00 Proglašenje pobjednika dana

Muzika

Petak 30.03.2012.

21.00 sat Humanitarna aukcija –  vinska prezentacija: Vina Trapan

Večera od 5 sljedova uz vrhunska vina, Prihod od aukcije donira se udruzi MUSOID

Cijena večere 100 kn

Divljač na dalamatinski (grivasti skakač) – Dalmacijalov d.o.o.

22.00 Proglašenje pobjednika dana

Muzika

Subota 31.03.2012.

21.00 Svečano proglašenje pobjednika „Biser mora“

Večer makedonske kuhinje

Glazbeni program

Zatvaranje festivala

 

 

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja