Bučijada u Ivanić-Gradu

7. Bučijada u Ivanić-Gradu, 15. i 16. listopada
Bučijada u Ivanić-Gradu uključuje brojne programe poput prodavaonice proizvoda domaćih proizvođača „Vrata Posavine“, izložbeno-prodajnog sajma buča i jela od buča, izložbe “ Pumpkintown” Maznica i bogat kulturno-glazbeni program.
Na Dan bučinog ulja (15.listopada) najavljena je rasprava o bučinom ulju i njegovoj kvaliteti, što uključuje izložbu i kušaonicu bučinog ulja proizvođača iz cijele Hrvatske.
Drugi dan manifestacije, u nedjelju, priređuje se Izložba bučnica i kolača od buča u Gradskoj vijećnici, predstavljanje proizvođača buča i proizvoda od buče na tržnici u Ivanić-Gradu i izbor najbolje uređenog štanda, najbolje bučnice i kolača od buča, buča: najmanje, najveće, najoriginalnije i najljepše buče.
Najavljena je gastro ponuda jela od buča u sljedećim restoranima:
Gradska pivnica, Ivanić-Grad, Savska ulica
Restoran „Ivanićanka“, Ivanić-Grad, Trg V. Nazora
Restoran „Garfield“, Ivanić-Grad, Etanska cesta / bus iza Konzuma/
Seoski turizam Kezele, Šumećani
Slastičarna „Janica“, Ivanić-Grad, K.Tomislava 47
Pekarna „Peksi“, Ivanić-Grad, Tržnica
Fast food „Peksi Junior“, Ivanić-Grad, Ulica slobode
I Gastro šator „Ben Mar , Ivanić-Grad, Moslavačka ulica
II Gastrošator, Ivanić-Grad, Moslavačka ulica – najveća bučnica na svijetu, degustacije bučinog ulja, kušaonice vina članova Udruge Brenta (vinski putevi), grah i krumpir salata s bučinim uljem – prigodna prodaja
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti