Bundevijada u Vrbovskom

bundevijada vrbovsko

Bundevijada u Vrbovskom, 8. i 9. listopdada 2011.

Bogati dvodnevni program tradicionalne Bundevijade obuhvaća natjecanje za najmanju, najtežu ili najinteresantniju bundevu i degustacije posebno pripremljenih delicija od bundeva.

Okosnica cijele manifestacije brojni su izlagači, koji na svojim šarenim i lijepo uređenim štandovima predstavljaju svoja poljoprivredna gospodarstva, nude domaće uzgojene proizvode poput meda, sira, likera, različitih delicija, suvenira i ukrasa.
Posebno atraktivan dio je programa vezan uz uprizorenje tradicije života u Goranskoj kući. U posebno opremljen kutak sa potpuno autentičnim pokućstvom koji simbolizira Goransku kuću smještene su Goranske obitelji, koje nam cijelo vrijeme održavanja Bundevijade prezentiraju kako se to nekada živjelo, radilo i jelo u Gorskome kotaru.

Više informacija o Bundevijadi potražite ovdje.

R.I./ foto TZ Vrbovsko

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja