Ca su kuhale naše noni

baba kuha - vinjeta

Rabac, Riva, 02.09.2012, 20.30 h

Gastro zabavna večer s prezentacijom folklora, štandovima s autohtonim proizvodima , animacija gostiju, gastro ponuda

Gastro manifestacija na kojoj ćete moći uživati u tradicionalnoj kuhinji i specijalitetima rabačkog kraja kao što su maneštre, salate, tjestenine sa slanim sardelama, broskve (kelj), brodet od sipa, lignje s krumpirom ispod peke te njokima i fužima s domaćom kokoši.

Poznato je da uz dobro jelo ide i dobro vino kojeg u Rapcu neće nedostajati.
Cijela je rabačka riva u vrijeme kulinarskog događanja spoj plesa, domaćeg folklora i vrhunskih domaćih delicija koje će za vas pripraviti spretne ruke lokalnih ugostitelja.

Info: TZGL, sekcija ugostitelja, age
+385 (0)52 852399, +385 (0)52 855560
info@istria-rabac.com

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja