Cook & Look, Beč

Cook & Look, najveći austrijski kulinarski sajam, 12. – 15. siječnja 2012. Beč
Drugo po redu izdanje najvećeg austrijskog kulinarskog sajma pod nazivom “Cook & Look” održati će se od 12. do 15. siječnja iduće godine u prostorijama bečkog velesajma “Messe Wien”.
Prošlogodišnji sajam je privukao čak 117.000 posjetitelja, a organizatori se nadaju da će odaziv 2012. godine premašiti brojku od 140.000 posjetitelja.
Težište kulinarske ponude drugog izdanja sajma su austrijski regionalni specijaliteti, ali posjetitelje očekuju i međunarodne delicije, profinjene dizajnerske ideje te skupocjena kuhinjska oprema, počevši od posuđa, preko kuhinjskih pomagala sve do kuhinjskog namještaja, a posjet bečkom sajmu će dodatno zasladiti i nastupi svjetski poznatih kuhara kao što su Shane McMahon, Frank Öhlerm, Bernie Rieder te mnogi drugi.
Paralelno s kulinrskim sajmom se u prostorijama bečkog velesajma može posjetiti i sajam turizma “Fereinmesse 2012” te sajam automobila “Vienna Autoshow”, a skupna karta za sva tri sajma iznosi 9,50 eura.
Više o programu sajma potražite na www.cookandlook.at.
R.I.
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti