Dan morskog pjenušca Valomet

vrbnik

Vrbnik, 22. 06.2012.

U petak, 22 lipnja održat će se 6.  tradicionalno  druženje  zadrugara,  poslovnih  partnera  i  prijatelja  Poljoprivredne  zadruge  Vrbnik povodom  godišnjice  proizvodnje  morskog  pjenušca  Valomet,  prvog  pjenušca  proizvedenog  pod  morem.

Valomet, koji se proizvodi od vrbničke žlahtine koja se u sanducima polaže na dubini od tridesetak metara pod morem na temperaturi od 12 stupnjeva Celzijusa kako bi tamo fermentirala, jedinstveni je pjenušac koji je svojom kvalitetom osvojio brojna priznanja.

 

Više o Danu morskog pjenušca saznajte na www.vrbnik.hr.

Više o ovom jedinstvenom pjenušcu možete pronaći na www.krk.hr (http://www.krk.hr/gastronomija/Najskuplji_hrvatski_pjenusac_Valomet)

(M.B.)

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja