Dan morskog pjenušca Valomet

vrbnik

Vrbnik, 22. 06.2012.

U petak, 22 lipnja održat će se 6.  tradicionalno  druženje  zadrugara,  poslovnih  partnera  i  prijatelja  Poljoprivredne  zadruge  Vrbnik povodom  godišnjice  proizvodnje  morskog  pjenušca  Valomet,  prvog  pjenušca  proizvedenog  pod  morem.

Valomet, koji se proizvodi od vrbničke žlahtine koja se u sanducima polaže na dubini od tridesetak metara pod morem na temperaturi od 12 stupnjeva Celzijusa kako bi tamo fermentirala, jedinstveni je pjenušac koji je svojom kvalitetom osvojio brojna priznanja.

 

Više o Danu morskog pjenušca saznajte na www.vrbnik.hr.

Više o ovom jedinstvenom pjenušcu možete pronaći na www.krk.hr (http://www.krk.hr/gastronomija/Najskuplji_hrvatski_pjenusac_Valomet)

(M.B.)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja