Dan morskog pjenušca Valomet

vrbnik

Vrbnik, 22. 06.2012.

U petak, 22 lipnja održat će se 6.  tradicionalno  druženje  zadrugara,  poslovnih  partnera  i  prijatelja  Poljoprivredne  zadruge  Vrbnik povodom  godišnjice  proizvodnje  morskog  pjenušca  Valomet,  prvog  pjenušca  proizvedenog  pod  morem.

Valomet, koji se proizvodi od vrbničke žlahtine koja se u sanducima polaže na dubini od tridesetak metara pod morem na temperaturi od 12 stupnjeva Celzijusa kako bi tamo fermentirala, jedinstveni je pjenušac koji je svojom kvalitetom osvojio brojna priznanja.

 

Više o Danu morskog pjenušca saznajte na www.vrbnik.hr.

Više o ovom jedinstvenom pjenušcu možete pronaći na www.krk.hr (http://www.krk.hr/gastronomija/Najskuplji_hrvatski_pjenusac_Valomet)

(M.B.)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja