Dani grožđa – Buje

dani grožđa buje

Buje, 14. – 16. 09. 2012.

U Bujama se od petka 14. rujna do nedjelje 16. rujna odvija tradicionalna manifestacija Dani grožđa.
Ovo tradicionalno slavlje nekad je predstavljalo svečano obilježavanje početka berbe grožđa u našim krajevima.

Smatra se da je prva slična fešta počela kad je i izgrađen najstariji vinski podrum u Bujama i to davne 1905. godine. Tradicija se nastavlja već 107 godina.

U nedjelju, 16.rujna predviđen je pored bogatog sportsko-zabavnog programa u 16 sati i mimohod alegorijskih kola uz nastup limenih glazbi Buja, Rovinja i Trsta, folklornih grupa te djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola Buja.

Od 19 sati kušajte i «Krostatu od 2012 bobica grožđa» – uz prodaju vina  vinara  Bujštine.

Organizatori manifestacija su Grad Buje, Turistička zajednica Buje, Pučko otvoreno učilište Buje i Zajednica Talijana iz Buja.

Više informacije pronađite ovdje.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja