Dani kvarnerskog škampa i morskih delicija

dreamstime_skamp

Mošćenička Draga
19.05.-27.05.2012.

19.05. subota

17:00 terasa hotela “Mediteran” u Mošćeničkoj Dragi

Kulinarski show

Kulinarski dvoboj ima dva tima.Jedan tim kojeg vode kuhari Liburnia Riviera  Hotela i spremaju buzaru od kvarnerskog škampa i školjke na ribarski način, te drugi tim kojeg vode učenici Ugostiteljske škole iz Opatije, budući kuhari, i pripremaju tjesteninu s kvarnerskim škampima i školjkama na ribarski način.
Na terasi hotela “Mediteran” prezentacija i degustacija vinara i maslinara iz Istre – Agrokor
Ugostiteljska škola: Pribor i posluživanje jela o dribe, demonstracija
Nastup klape “Nevera”

20:00 – otvorenje izložbe Višnje i Marijana nića “Slikanje morem”
Nastup zbora Sv.Andrija iz Mošćeničke Drage i učenika OŠ “Viktora  Cara  Emina” iz Lovrana sa lutkarskim igrokazom “Mom zavičaju” – Josip Kaplan

20.05. nedjelja

Nedjeljni prigodni doručk škampom i morskim delicijama u Mošćeničkoj Dragi
– terasa hotela “Mediteran”, 8:00 – 10:00
– učenici ugostiteljske škole iz Opatije

25.05. petak

Večer poezije i gitare – pjesme i melodije ispirirane morem i primorjem
– terasa restorana “Nostromo”, početak u 18:00 sati
– nastupa maestro Raoul Devjak na gitari te Damjan Dražul i Rikardo Staraj, poezija
– prezentacija vinara Marka Geržinička iz Ohnića kraj Vižinade
– degustirati će se vina Istarska Malvazija 2010, Chardonay 2011 i Muškat 2010 uz ugostiteljsku ponudu kvarnerskog škampa i morskih delicija

27.05.    nedjelja

Ribarska fešta “Kvarnerski škamp i morske delicije”
– riva i terasa hotela “Mediteran”, početak u 17:00 sati
– prigodna predavanja o kvarnerskom škampu (biologija, ribolov, gastronomija)
Zabava uz grupu “Trio bum”

PRIGODNI JELOVNICI U RESTORANIMA (pdf)

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja