Dani kvarnerskog škampa i morskih delicija

dreamstime_skamp

Mošćenička Draga
19.05.-27.05.2012.

19.05. subota

17:00 terasa hotela “Mediteran” u Mošćeničkoj Dragi

Kulinarski show

Kulinarski dvoboj ima dva tima.Jedan tim kojeg vode kuhari Liburnia Riviera  Hotela i spremaju buzaru od kvarnerskog škampa i školjke na ribarski način, te drugi tim kojeg vode učenici Ugostiteljske škole iz Opatije, budući kuhari, i pripremaju tjesteninu s kvarnerskim škampima i školjkama na ribarski način.
Na terasi hotela “Mediteran” prezentacija i degustacija vinara i maslinara iz Istre – Agrokor
Ugostiteljska škola: Pribor i posluživanje jela o dribe, demonstracija
Nastup klape “Nevera”

20:00 – otvorenje izložbe Višnje i Marijana nića “Slikanje morem”
Nastup zbora Sv.Andrija iz Mošćeničke Drage i učenika OŠ “Viktora  Cara  Emina” iz Lovrana sa lutkarskim igrokazom “Mom zavičaju” – Josip Kaplan

20.05. nedjelja

Nedjeljni prigodni doručk škampom i morskim delicijama u Mošćeničkoj Dragi
– terasa hotela “Mediteran”, 8:00 – 10:00
– učenici ugostiteljske škole iz Opatije

25.05. petak

Večer poezije i gitare – pjesme i melodije ispirirane morem i primorjem
– terasa restorana “Nostromo”, početak u 18:00 sati
– nastupa maestro Raoul Devjak na gitari te Damjan Dražul i Rikardo Staraj, poezija
– prezentacija vinara Marka Geržinička iz Ohnića kraj Vižinade
– degustirati će se vina Istarska Malvazija 2010, Chardonay 2011 i Muškat 2010 uz ugostiteljsku ponudu kvarnerskog škampa i morskih delicija

27.05.    nedjelja

Ribarska fešta “Kvarnerski škamp i morske delicije”
– riva i terasa hotela “Mediteran”, početak u 17:00 sati
– prigodna predavanja o kvarnerskom škampu (biologija, ribolov, gastronomija)
Zabava uz grupu “Trio bum”

PRIGODNI JELOVNICI U RESTORANIMA (pdf)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja