Dani kvarnerskog škampa i morskih delicija

dreamstime_skamp

Mošćenička Draga
19.05.-27.05.2012.

19.05. subota

17:00 terasa hotela “Mediteran” u Mošćeničkoj Dragi

Kulinarski show

Kulinarski dvoboj ima dva tima.Jedan tim kojeg vode kuhari Liburnia Riviera  Hotela i spremaju buzaru od kvarnerskog škampa i školjke na ribarski način, te drugi tim kojeg vode učenici Ugostiteljske škole iz Opatije, budući kuhari, i pripremaju tjesteninu s kvarnerskim škampima i školjkama na ribarski način.
Na terasi hotela “Mediteran” prezentacija i degustacija vinara i maslinara iz Istre – Agrokor
Ugostiteljska škola: Pribor i posluživanje jela o dribe, demonstracija
Nastup klape “Nevera”

20:00 – otvorenje izložbe Višnje i Marijana nića “Slikanje morem”
Nastup zbora Sv.Andrija iz Mošćeničke Drage i učenika OŠ “Viktora  Cara  Emina” iz Lovrana sa lutkarskim igrokazom “Mom zavičaju” – Josip Kaplan

20.05. nedjelja

Nedjeljni prigodni doručk škampom i morskim delicijama u Mošćeničkoj Dragi
– terasa hotela “Mediteran”, 8:00 – 10:00
– učenici ugostiteljske škole iz Opatije

25.05. petak

Večer poezije i gitare – pjesme i melodije ispirirane morem i primorjem
– terasa restorana “Nostromo”, početak u 18:00 sati
– nastupa maestro Raoul Devjak na gitari te Damjan Dražul i Rikardo Staraj, poezija
– prezentacija vinara Marka Geržinička iz Ohnića kraj Vižinade
– degustirati će se vina Istarska Malvazija 2010, Chardonay 2011 i Muškat 2010 uz ugostiteljsku ponudu kvarnerskog škampa i morskih delicija

27.05.    nedjelja

Ribarska fešta “Kvarnerski škamp i morske delicije”
– riva i terasa hotela “Mediteran”, početak u 17:00 sati
– prigodna predavanja o kvarnerskom škampu (biologija, ribolov, gastronomija)
Zabava uz grupu “Trio bum”

PRIGODNI JELOVNICI U RESTORANIMA (pdf)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja