Dani kvarnerskog škampa i morskih delicija

dreamstime_skamp

Mošćenička Draga
19.05.-27.05.2012.

19.05. subota

17:00 terasa hotela “Mediteran” u Mošćeničkoj Dragi

Kulinarski show

Kulinarski dvoboj ima dva tima.Jedan tim kojeg vode kuhari Liburnia Riviera  Hotela i spremaju buzaru od kvarnerskog škampa i školjke na ribarski način, te drugi tim kojeg vode učenici Ugostiteljske škole iz Opatije, budući kuhari, i pripremaju tjesteninu s kvarnerskim škampima i školjkama na ribarski način.
Na terasi hotela “Mediteran” prezentacija i degustacija vinara i maslinara iz Istre – Agrokor
Ugostiteljska škola: Pribor i posluživanje jela o dribe, demonstracija
Nastup klape “Nevera”

20:00 – otvorenje izložbe Višnje i Marijana nića “Slikanje morem”
Nastup zbora Sv.Andrija iz Mošćeničke Drage i učenika OŠ “Viktora  Cara  Emina” iz Lovrana sa lutkarskim igrokazom “Mom zavičaju” – Josip Kaplan

20.05. nedjelja

Nedjeljni prigodni doručk škampom i morskim delicijama u Mošćeničkoj Dragi
– terasa hotela “Mediteran”, 8:00 – 10:00
– učenici ugostiteljske škole iz Opatije

25.05. petak

Večer poezije i gitare – pjesme i melodije ispirirane morem i primorjem
– terasa restorana “Nostromo”, početak u 18:00 sati
– nastupa maestro Raoul Devjak na gitari te Damjan Dražul i Rikardo Staraj, poezija
– prezentacija vinara Marka Geržinička iz Ohnića kraj Vižinade
– degustirati će se vina Istarska Malvazija 2010, Chardonay 2011 i Muškat 2010 uz ugostiteljsku ponudu kvarnerskog škampa i morskih delicija

27.05.    nedjelja

Ribarska fešta “Kvarnerski škamp i morske delicije”
– riva i terasa hotela “Mediteran”, početak u 17:00 sati
– prigodna predavanja o kvarnerskom škampu (biologija, ribolov, gastronomija)
Zabava uz grupu “Trio bum”

PRIGODNI JELOVNICI U RESTORANIMA (pdf)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja