Dani meda – Pazin

Pazin, Spomen dom, 24. i 25. veljače
Po sedmi puta pazinska Udruga pčelara organizira priredbu “Dani meda” koja uz druženje pčelara i ljubitelja meda uključuje i međunarodni stručno znanstveni skup o pčelarstvu
Program:
Petak, 24. veljače 2012.
10:00 svečano otvaranje izložbe
18:00 svečana dodjela priznanja za najbolje ocjenjene vrste meda
(velika koncertna dvorana Spomen doma)
– prigodni program
– pčelarsko druženje
Subota, 25. veljače 2012.
09:30 – 13:30 stručno – znanstveni skup (Velika koncertna dvorana Spomen doma)
Predavači:
09:30 Dr. Peter Naumann (Švicarska), Predsjednik COLOSS-a – “Prevencija gubitaka pčela”
10:30 Pavel Zdešar (Slovenija) – “Nova tehnologija i tehnika u proizvodnji meda, sa osvrtom na uspješno pčelarenje bez upotrebe kemijskih preparata”
11:30 Prof.dr. Aleš Gregorc (Slovenija), Poljoprivredni institut Slovenije – “Uzgojne mjere i selekcijski rad u Sloveniji”
Napomena:
Izložba je otvorena 24. veljače 2012. od 10:00 do 20:00 sati i 25. veljače 2012. od 9:00 do 19:00 sati.
Prisustvovanje predavanjima je besplatno.
“Dane meda” organizira Udruga pčelara “Lipa” iz Pazina.
Svi zainteresirani izlagači i posjetitelji mogu dodatne informacije dobiti na:
098 254 426, andjelini@hi.t-com.hr (Ranko Anđelini, predsjednik)
098 435 062, zeljko.ravnic@lipa-pazin.hr (Željko Ravnić, dopredsjednik)
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti