Dani meda – Pazin

dreamstime_med

Pazin, Spomen dom, 24. i 25. veljače

Po sedmi puta pazinska Udruga pčelara organizira priredbu “Dani meda” koja uz druženje pčelara i ljubitelja meda uključuje i međunarodni stručno znanstveni skup o pčelarstvu

Program:
Petak, 24. veljače 2012.
10:00    svečano otvaranje izložbe
18:00    svečana dodjela priznanja za najbolje ocjenjene vrste meda
(velika koncertna dvorana Spomen doma)
– prigodni  program
– pčelarsko  druženje

Subota,  25. veljače 2012.
09:30 – 13:30 stručno – znanstveni skup (Velika koncertna dvorana Spomen doma)
Predavači:
09:30    Dr. Peter Naumann (Švicarska), Predsjednik COLOSS-a – “Prevencija gubitaka pčela”
10:30    Pavel Zdešar (Slovenija) – “Nova tehnologija i tehnika u proizvodnji meda, sa osvrtom na uspješno pčelarenje bez  upotrebe kemijskih preparata”
11:30    Prof.dr. Aleš Gregorc (Slovenija), Poljoprivredni  institut  Slovenije – “Uzgojne mjere i selekcijski rad u Sloveniji”
Napomena:
Izložba je otvorena 24. veljače 2012. od 10:00 do 20:00 sati i 25. veljače 2012. od 9:00 do 19:00 sati.
Prisustvovanje predavanjima je besplatno.
“Dane meda” organizira Udruga pčelara “Lipa” iz Pazina.

Svi zainteresirani izlagači i posjetitelji mogu dodatne informacije dobiti na:
098 254 426, andjelini@hi.t-com.hr (Ranko Anđelini, predsjednik)
098 435 062, zeljko.ravnic@lipa-pazin.hr (Željko Ravnić, dopredsjednik)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja