Dani meda u Zagrebu

med_dreamstime_

Dani meda, Zagreb, Trg bana Jelačića, 5. – 8. listopada

Na Danima meda svoje proizvode prezentiraju zagrebački pčelari, gosti pčelari iz susjednih županija te tvrtke koje se bave preradom meda i ostalih proizvoda na bazi meda.

Osnovni je cilkj manifestacije razvoj i unapređenje pčelarstva kao gospodarske grane i objedinjavanja rada pčelarskih udruga.

Dani meda u Zagrebu održavaju se u organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza, pčelarskih udruga Grada Zagreba i gradskog Ureda za poljoprivredu i šumarstvo, a svoje proizvode predstavlja više od 50 pčelara.

U Hrvatskoj ima ukupno 7.470 pčelara, 8.754 pčelinjaka i 366.814 košnica. Godišnje se u Hrvatskoj proizvede između 5 i 6 tisuća tona meda, a smatra se da je ova godina donijela izuzetno dobar med uz nešto skromnije prinose.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja