Dani mladog maslinovog ulja

dani maslinovog ulja vodnjan

Vodnjan, 16. – 18. 11. 2012.

Subota 17.11.12.

GASTRO COOKING SHOW

12.00 \ Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre

14.00 -19.00 \ „Gala menu“ u rukama mladih cheff –ova: najbolji mladi kuhari Istre kuhaju pod kapom cheff-a Roberta Perida

19.00 \ „Bumbarske užance u kužini

19.00 \ „Političari vs sponzori vs maslinari“

Tijekom svakog dana \

Domada špeža u visokoj gastronomiji Istre – LF catering\ Gastronomija s mesom Istarskog tovara\ Introdukcija mesa divljači u visoku gastronomiju\ Boškarin u gastronomiji Istre\ Riblji specijaliteti

Radionica pripreme pekarskih proizvoda – istarski pekari

Radionica pripreme slastica – istarski slastičari i gosti iznenađenja

EDUKATIVNI PROGRAM U DOMU MLADIH

13.30 \ Vođena degustacija maslinovih ulja – Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

15.30 \ „Utjecaj filtracije na kvalitetu i sastav djevičanskih maslinovih ulja“, dr. sc. Karolina Brkid Bubola, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

16.20 \ „Prehrambene i zdravstvene tvrdnje kod sortnih istarskih maslinovih ulja“, prof.dr.sc. Olivera Koprivnjak, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

17.15 \ „Mogudi štetni utjecaji okoliša na kvalitetu i zdravstvenu ispravnost maslinovog ulja“, dr.sc. Davorin Bažulid, Zagreb

Nedjelja, 18.11.

GASTRO COOKING SHOW

11.00 \ Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre

14.00 -18.00 \ „Istarska kužina“ ugostiteljski objekti Istre

14.00 \ „Bumbarske užance u kužini

14.00 \ „Skuta i ulika u isten pijatu“

16.00 \ „Maneštre naših nona“ – Udruga pršutara Istre – predstavljanje oznake izvornosti Istarskog pršuta

16.00 \ „Umjetnici u piatu, profesori za katedrom“ – 3 najbolja Istarska profesora kuharstva – prof Ljudevit Sabo, prof Josip Pino Kuhar, prof Stanislav Poropat

18.00 \ „Gušti i profumi Brijunske kužine“ – priprema jela od divljači s Brijuna

18.00 \ Istarski hoteljeri i maslinovo ulje

20.00 \ Gradonačelnik Vodnjana – palačinke po bumbarski

Radionica pripreme slastica – istarski slastičari i gosti iznenađenja

EDUKATIVNI PROGRAM U DOMU MLADIH

13.30 \ Vođena degustacija maslinovih ulja – Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

14.45 \ „Načini gospodarenja vodom u masliniku i utjecaj vode na organoleptičke karakteristike maslinovog ulja“, dr. sc. Marin Krapac, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

15.30 \ “Ljekovitost masline”, dr. sci. Sredko Gross dipl. ing. pharm.

16.00 \ “Primjena ekstra djevičanskog maslinovog ulja u prirodnoj kozmetici”, Vladan Milenkovid “OLEATICA NATURAL COSMETICS”

Obilazak Nacionalnog kolekcijskog i matičnog nasada domadih i udomadenih sorti maslina. Termin: subota i nedjelja, 12:00-14:00 | Prijava zainteresiranih na info pultu.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja