Dani mladog maslinovog ulja

dani maslinovog ulja vodnjan

Vodnjan, 16. – 18. 11. 2012.

Subota 17.11.12.

GASTRO COOKING SHOW

12.00 \ Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre

14.00 -19.00 \ „Gala menu“ u rukama mladih cheff –ova: najbolji mladi kuhari Istre kuhaju pod kapom cheff-a Roberta Perida

19.00 \ „Bumbarske užance u kužini

19.00 \ „Političari vs sponzori vs maslinari“

Tijekom svakog dana \

Domada špeža u visokoj gastronomiji Istre – LF catering\ Gastronomija s mesom Istarskog tovara\ Introdukcija mesa divljači u visoku gastronomiju\ Boškarin u gastronomiji Istre\ Riblji specijaliteti

Radionica pripreme pekarskih proizvoda – istarski pekari

Radionica pripreme slastica – istarski slastičari i gosti iznenađenja

EDUKATIVNI PROGRAM U DOMU MLADIH

13.30 \ Vođena degustacija maslinovih ulja – Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

15.30 \ „Utjecaj filtracije na kvalitetu i sastav djevičanskih maslinovih ulja“, dr. sc. Karolina Brkid Bubola, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

16.20 \ „Prehrambene i zdravstvene tvrdnje kod sortnih istarskih maslinovih ulja“, prof.dr.sc. Olivera Koprivnjak, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

17.15 \ „Mogudi štetni utjecaji okoliša na kvalitetu i zdravstvenu ispravnost maslinovog ulja“, dr.sc. Davorin Bažulid, Zagreb

Nedjelja, 18.11.

GASTRO COOKING SHOW

11.00 \ Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre

14.00 -18.00 \ „Istarska kužina“ ugostiteljski objekti Istre

14.00 \ „Bumbarske užance u kužini

14.00 \ „Skuta i ulika u isten pijatu“

16.00 \ „Maneštre naših nona“ – Udruga pršutara Istre – predstavljanje oznake izvornosti Istarskog pršuta

16.00 \ „Umjetnici u piatu, profesori za katedrom“ – 3 najbolja Istarska profesora kuharstva – prof Ljudevit Sabo, prof Josip Pino Kuhar, prof Stanislav Poropat

18.00 \ „Gušti i profumi Brijunske kužine“ – priprema jela od divljači s Brijuna

18.00 \ Istarski hoteljeri i maslinovo ulje

20.00 \ Gradonačelnik Vodnjana – palačinke po bumbarski

Radionica pripreme slastica – istarski slastičari i gosti iznenađenja

EDUKATIVNI PROGRAM U DOMU MLADIH

13.30 \ Vođena degustacija maslinovih ulja – Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

14.45 \ „Načini gospodarenja vodom u masliniku i utjecaj vode na organoleptičke karakteristike maslinovog ulja“, dr. sc. Marin Krapac, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

15.30 \ “Ljekovitost masline”, dr. sci. Sredko Gross dipl. ing. pharm.

16.00 \ “Primjena ekstra djevičanskog maslinovog ulja u prirodnoj kozmetici”, Vladan Milenkovid “OLEATICA NATURAL COSMETICS”

Obilazak Nacionalnog kolekcijskog i matičnog nasada domadih i udomadenih sorti maslina. Termin: subota i nedjelja, 12:00-14:00 | Prijava zainteresiranih na info pultu.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja