Dani mladog maslinovog ulja

dani maslinovog ulja vodnjan

Vodnjan, 16. – 18. 11. 2012.

Subota 17.11.12.

GASTRO COOKING SHOW

12.00 \ Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre

14.00 -19.00 \ „Gala menu“ u rukama mladih cheff –ova: najbolji mladi kuhari Istre kuhaju pod kapom cheff-a Roberta Perida

19.00 \ „Bumbarske užance u kužini

19.00 \ „Političari vs sponzori vs maslinari“

Tijekom svakog dana \

Domada špeža u visokoj gastronomiji Istre – LF catering\ Gastronomija s mesom Istarskog tovara\ Introdukcija mesa divljači u visoku gastronomiju\ Boškarin u gastronomiji Istre\ Riblji specijaliteti

Radionica pripreme pekarskih proizvoda – istarski pekari

Radionica pripreme slastica – istarski slastičari i gosti iznenađenja

EDUKATIVNI PROGRAM U DOMU MLADIH

13.30 \ Vođena degustacija maslinovih ulja – Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

15.30 \ „Utjecaj filtracije na kvalitetu i sastav djevičanskih maslinovih ulja“, dr. sc. Karolina Brkid Bubola, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

16.20 \ „Prehrambene i zdravstvene tvrdnje kod sortnih istarskih maslinovih ulja“, prof.dr.sc. Olivera Koprivnjak, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

17.15 \ „Mogudi štetni utjecaji okoliša na kvalitetu i zdravstvenu ispravnost maslinovog ulja“, dr.sc. Davorin Bažulid, Zagreb

Nedjelja, 18.11.

GASTRO COOKING SHOW

11.00 \ Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre

14.00 -18.00 \ „Istarska kužina“ ugostiteljski objekti Istre

14.00 \ „Bumbarske užance u kužini

14.00 \ „Skuta i ulika u isten pijatu“

16.00 \ „Maneštre naših nona“ – Udruga pršutara Istre – predstavljanje oznake izvornosti Istarskog pršuta

16.00 \ „Umjetnici u piatu, profesori za katedrom“ – 3 najbolja Istarska profesora kuharstva – prof Ljudevit Sabo, prof Josip Pino Kuhar, prof Stanislav Poropat

18.00 \ „Gušti i profumi Brijunske kužine“ – priprema jela od divljači s Brijuna

18.00 \ Istarski hoteljeri i maslinovo ulje

20.00 \ Gradonačelnik Vodnjana – palačinke po bumbarski

Radionica pripreme slastica – istarski slastičari i gosti iznenađenja

EDUKATIVNI PROGRAM U DOMU MLADIH

13.30 \ Vođena degustacija maslinovih ulja – Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

14.45 \ „Načini gospodarenja vodom u masliniku i utjecaj vode na organoleptičke karakteristike maslinovog ulja“, dr. sc. Marin Krapac, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

15.30 \ “Ljekovitost masline”, dr. sci. Sredko Gross dipl. ing. pharm.

16.00 \ “Primjena ekstra djevičanskog maslinovog ulja u prirodnoj kozmetici”, Vladan Milenkovid “OLEATICA NATURAL COSMETICS”

Obilazak Nacionalnog kolekcijskog i matičnog nasada domadih i udomadenih sorti maslina. Termin: subota i nedjelja, 12:00-14:00 | Prijava zainteresiranih na info pultu.

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja