12. Dani mladog maslinovog ulja

Vodnjan-Dignano, Šator – parkiralište Istarska ulica, 18.11.2016. – 20.11.2016.
Uživajte u mnogobrojnim vođenim degustacijama i predavanjima na temu mladog maslinovog ulja!
Na jednom mjestu okupit će se kvalitetni maslinari i uljari iz cijele jadranske euro-regije pa tako manifestacija ima međunarodni karakter.
Jedno od najzanimljivijih događanja bit će zasigurno cjelodnevni gastro show uz sudjelovanje hotelijera i restoratera koji će vam prirediti brojna iznenađenja, a cijela manifestacija bit će popraćena prigodnim zabavnim programima.
Za vrijeme trajanja Manifestacije posjetitelji će imati prilike prisustvovati brojnim stručnim predavanjima te vođenim degustacijama.
Program:
Subota, 19.11.2016. 10.00 – 20.00
SPORTSKI PROGRAM:
09.30 – 10.30: EXTRAVIRGIN OLIVE RUN – završna utrka manifestacije Teći Isti Piti (start i cilj u Trgovačkoj ulici ispred uljare, Vodnjan)
GASTRO SHOW: Tema dana – „Zelena Istra“
11.00: Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre
14.00: „Kako kuhaju lovci ?“
17.00: „Istarski pršut na mladom maslinovom ulju“
17.00: „Evolucija istarske gastronomije – neki novi mladi kuhari“
17.00: „Iz Buzeta u Vodnjan – Tartuf i mlado maslinovo ulje“
19.00: „Street food – novi trendovi u urbanom kuhanju“
19.00: „Kada gosti kuhaju” – gosti DMMU-a kuhaju s profesionalnim kuharima
19.00: „I oni ga točaju …” – sponzori, maslinari, novinari
EDUKATIVNI PROGRAM:
11.00 – 19.00 OIL BAR – Vođene degustacije maslinovih ulja
ZABAVNI PROGRAM:
20.00: Koncert: Lighthouse band (Dom mladih, Vodnjan)
Nedjelja, 20.11.2016. 10.00 – 20.00
GASTRO SHOW: Tema dana – „Jesen u Istri“
11.00 Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre
14.00 „Zelje, cuke, trukinja i kostanji”
17.00 „Evolucija istarske gastronomije – neki novi mladi kuhari“
17.00 „Istarski med, vhunska gastronomska namirnica“
19.00 „Kaldirsko voće, desert za kraj…“
19.00 „Street food – novi trendovi u urbanom kuhanju“
20.00 Gradonačelnik Vodnjana – palačinke po bumbarski
EDUKATIVNI PROGRAM:
11.00 – 19.00 OIL BAR – Vođene degustacije maslinovih ulja
15.00 Svečana podjela uvjerenja o osposobljavanju maslinara
ZABAVNI PROGRAM:
20.00: Koncert: In Vino Veritas
————————————————————————————————————–
Gourmet by LF catering (Tijekom sva tri dana)
Chef Robert Perić i gosti – Grand Gourmet
Slatki deserti i ekstradjevičansko maslinovo ulje
Chef Robert Perić i gosti – Choccolateria fina
„Kako misiti paštu ???“
OIL&ART TOUR – vožnja vlakićem (Subota i nedjelja)
VOĐENI OBILASCI NACIONALNOG MATIČNOG I KOLEKCIJSKOG NASADA MASLINA
Info:
Grad Vodnjan
T. +385 (0)52 535953, F. (0)52 511326
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti