Dani šurlica Vrbnik 15. – 22.07.

Dani šurlica Vrbnik, obje nedjelje od 18 sati
Degustacija šurlica i vrbničke žlahtine na tri lokacije u Vrbniku za 60,00 kn/ po osobi
Trg Škujica
– prezentacija izrade šurlica
– prigodna prodaja suvenira «Šurlice» – «zbica» za izradu šurlic sa receptom
– šurlice:
Restoran-konoba Gospoja – šurlice sa šalšom od pomidora i bodulskog pršuta
Konoba Luce – šurlice sa kozicama
– vrbnička žlahtina:
PZ Gospoja-Toljanić
PZ Vrbnik
Vinarija Katunar
– izložbeno-prodajni štandovi autohtonih proizvoda na Škujici i Placi
OPG Magriž, Kornić ( ovčji sir, skuta, maslinovo ulje )
OPG Hlam, Punat – ( kozji sir )
OPG Rimbaldo, Krk ( smokve i proizvodi od smokava, suveniri )
OPG Šimunić, Punat ( med i proizvodi od meda )
Misal doo, Malinska ( voćni likeri )
Mariolina doo, Krk ( razna tjestenina )
Zabava uz Duo Forte
Placa Vrbničkog statuta
– šurlice:
Konoba Placa – šurlice sa umakom od hobotnice
Mariolina doo, Krk – šurlice sa junjećim gulašom
– vrbnička žlahtina:
Vinarstvo i rasadničarstvo Šipun
Vinar Čubranić Petar i sinovi
Zabava uz nastup Tamburaškog sastava „Kanela“ iz Vrbnika
Glavača
– šurlice:
Restoran-konoba Nada – šurlice sa goveđim gulašom
– vrbnička žlahtina:
Vinarija Nada
Kuća vina Ivan Katunar
OD NEDJELJE 15.07. DO NEDJELJE 22.07.
Gastro ponuda vrbničkih ugostiteljskih objekata po povoljnim cijenama:
Konoba LUCE – Šurlice sa škampima, sa hobotnicom, s tartufima i sa junjećim gulašom
Konoba PLACA – Šurlice sa umakom od hobotnice, sa umakom od bosiljka – Pesto Genovese, sa goveđim gulašom, sa povrćem, i šurlice pododoro sa kozjim sirom
Konoba VRBNIČKA ŽLAHTINA i Restoran-konoba GOSPOJA - Šurlice sa janjećim i goveđim gulašom, sa plodovima mora, sa škampima, sa šparogama, šurlice Gospoja ( šalša i hobotnica ) i desert – šurlice u misnom vinu sa sladoledom od žlahtine
Restoran-konoba NADA – Šurlice sa škampima, šurlice sa janjećim i goveđim gulašom
Kontakti: TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE VRBNIK, Placa Vrbničkog statuta 4, 51516 Vrbnik
e-mail: info@vrbnik.hr www.vrbnik.hr tel/fax 051 857 479 mob. 091 234 5058
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti