Dani švoja

Umag, Novigrad, Brtonigla, Buje, 19.10.2013. – 30.11.2013.
Gastronomska manifestacija
Turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja organiziraju „Dane švoja“’, koji će se na području sjeverozapadne Istre održati od 19. listopada do 30. studenog.
Cilj je ove manifestacije kreiranje novog turističkog proizvoda kroz promociju kvalitetne bijele ribe švoje, tj. lista, kao i promocija područja sjeverozapadne Istre kao vrhunske gourmet destinacije.
Svi restorani sudionici projekta „Dani švoja“ u svojoj će ponudi nuditi maštovite menije na bazi švoja, s kojima će sljubiti vina i maslinova ulja sjeverozapadne Istre.
Svi meniji kao i popis restorana u kojima će vrhunski šefovi kuhinje za Vas kreirati nove gourmet doživljaje nalaze se na web stranici www.coloursofistria.com.
Dobar tek!
Info:
TZ Clustera Umag-Novigrad
T. +385 (0)52 741 363
info@istria-umag.com
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti