Dubrovačka trpeza

dubrovacka trpeza

Stradun, 10.11.2012.  od 12 sati

Duž Straduna bit će postavljeni stolovi na kojima će se predstaviti ponuda velikog broja dubrovačkih hotela i restorana, konavoskih i peljeških vinara, pekara i slastičara, kao i ugostitelja iz šire dubrovačke regije.

Cijena bona za hranu iznosi 20 kn, a za kušnju vina 10 kn.

Sredstva uprihodovana prodajom bonova za kušanje hrane i vina prezentiranih na dugačkoj trpezi postavljenoj na Stradunu, kao i prošlih godina namijenjena su u humanitarne svrhe.

Tradicionalnu manifestaciju “Dubrovačka trpeza” kojom će se i ove godine obilježiti završetak središnjeg dijela turističke godine, zajedno organiziraju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom i obrtničkom komorom .

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja