Etno susreti Bilje

etno sajam bilje

Bilje, 8. i 9. rujna 2012.

Međunarodni etno susreti Dunav – Drava tradicionalno se održavaju svake godine i na njima lokalno stanovništvo pokazuje svoju bogatu kulturnu baštinu.

To je zbiljsko mjesto okupljanja naroda koji žive uz Dunav i Dravu. Bogata ponuda lokalnih jela, pića, narodnog stvaralaštva, suvenira, autohtonih poljoprivrednih proizvoda, običaja, plesa i pjesme okuplja veliki broj ljudi koji žive u području uz ove dvije europske rijeke.

Etno susreti u pravilu počinju na vodi, mediju koji stoljećima presudno utječe na život stanovnika uz Kopački rit, Staru Dravu i sve one kanale koji premrežavaju općinu Bilje. Manifestacija započinje  ribičkim natjecanjem, a nastavlja se ponudom ekoloških proizvoda, kolača, rukotvorina i suvenira. Svake se godine okuplja sve više ljudi i postavlja sve više štandova.

Ponuda hrane je raznovrsna, od pečenog vola pa do ribljih specijaliteta – fiš paprikaša i šarana na rašljama.

Djeca imaju jedinstvenu priliku vidjeti etno radionice grnčarije, gdje se i posjetitelji mogu okušati na grnčarskom kolu, dok za one starije – atraktivnije pečenje rakije u pravoj pecari.

Najveći  broj gostiju na manifestacije u općini Bilje dođu radi onog što ostali dijelovi Hrvatske nemaju: jedinstvena je to ponuda ribljih specijaliteta, posebno fiš paprikaša čiji miris predvečernji povjetarac donese i do osječkog Sjenjaka.

Tu su šarani u rašljama sa specifičnim slatkastim mirisom i okusom Dunava i Kopačkog rita.

Štuka u mundiru je pak slast za prave pecaroše i ljubitelje rijeka i močvara.

Opširnije na stranicama TZ Bilje.

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja