Fažanski gušti i delicije

fažana - panorama (2)

Fažanska riva i ugostiteljski objekti Fažane i Valbandona

25.03.2012.

12.00 – 16.00 h

 

Gastro manifestacija u velikom šatoru na fažanskoj rivi i ugostiteljskim objektima Fažane i Valbandona ponudit će vam jela od rakova, divljači, istarski brodet, degustaciju istarskih vina, maslinovog ulja, sira i natjecanje u pripremi istarske supe koju ćete također moći degustirati.

 

PROGRAM:

12,00 – 16,00

Gastro ponuda: pašta s rakovima, salata od rakovica, brodet od raki alla marinara sa palentom, fuži, njoki, pljukanci, jela od divljači

Degistacije i prodaja istarskih proizvoda: maslinovo ulje, pršut, vina i rakije

Festival i degustacija  istarske supe

14,30 – natjecanje u pripremi istarske supe

15,00 – gastro radionica – umijeće čišćenja rakova

Više informacija kod organizatora – Turistička zajednica Općine Fažana
43. Istarske divizije 8, Fažana               T: +385 (0)52 383 727

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja