Fažanski gušti i delicije

Fažana, Fažanska riva, 10.11.2013. od 12.00 – 16.00 h
Istarska maneštra i jela s plodovima mora i bakalar
Istarska maneštra i jela s plodovima mora i bakalar uz degustaciju istarskih vina, maslinovog ulja, sira, meda… gastro manifestacija na fažanskoj rivi i ugostiteljskim objektima Fažane i Valbandona
GASTRO PONUDA:
maneštre od slanca, s kukuruzom, lećom, farom „istrijanske maneštre“, pašta-fažol, jota i mnoge druge, jela s plodovima mora, bakalar
DEGUSTACIJA I PRODAJA ISTARSKIH PROIZVODA:
maslinovo ulje, sir, pršut, vina i rakije, proizvodi od smokava, med, istarski kolači
DOBRO NAM DOŠ’O SVETI MARTIN
krštenje mladog vina
Info:
TZ Fažana
43. Istarske divizije 8, Fažana T: +385 52 383 727
info@istria-fazana.com
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Hrvati doniraju preko 200.000...
UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…
Zdravlje

Šparoga - delikatesa, lijek...
Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Đumbir (Zingiber officinale)
Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Od deset najboljih restorana, čak devet ih je u Zagrebu ili na Kvarneru
- Škampi na buzaru