Fešta od črešanj

Crikvenica, 18.06.2016. – 19.06.2016.
Posjetitelje očekuje prodajna izložba svježih trešanja, slastica i autohtonih suvenira, brojna slatka i ukusna iznenađenja s mirisom i okusom trešanja te zabavni program.
Uz razne torte, pite, štrudle i ostale kolače od trešanja, u ponudi će biti i biftek u umaku od trešanja, pureći medaljoni s umakom od trešanja, bijela pizza s trešnjama,jastučići od domaće tjestenine punjeni lovranskim trešnjama na umaku od kvarnerskih škampi, guščja jetra s oboritom ribom, čipsom od pancete i tostiranim trešnjama, filetirana podlanica u citrusima sa svježim trešnjama i medom od kestena i mnoga druga zanimljiva gastronomska iznenađenja.
Svježe i ukusne trešnje će dva dana biti glavne zvijezde raznovrsnih i kreativnih jela i pića u hotelima, restoranima, slastičarnicama i caffè barovima u Crikvenici, Dramlju i Selcu.
Detaljnije informacije o programu dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenice
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Hrvati doniraju preko 200.000...
UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…
Zdravlje

Šparoga - delikatesa, lijek...
Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Đumbir (Zingiber officinale)
Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Od deset najboljih restorana, čak devet ih je u Zagrebu ili na Kvarneru
- Škampi na buzaru