Fešta od tune – Jadranovo

Jadranovo – 27. 6. 2015
Fešta od tune održava se u čast tunolova, aktivnosti po kojoj je Jadranovo stoljećima bilo poznato.
Najveći dio stanovnika Jadranova, znanog i kao Sveti Jakov, u prošlosti je živio od ribolova.
Najslavnija aktivnost bila je izlov tune, stara djelatnost crikveničkog priobalja.
Zanimljivo je da je upravo u Jadranovu danas ostala sačuvana jedina tunera na području Grada Crikvenice.
Tridesetih godina 20. stoljeća počinju pristizati prvi gosti te je od tada mjesto postalo turistička destinacija s velikim brojem stalnih gostiju.
Fešta od tune započinje čišćenjem velike tune pred posjetiteljima, a nastavlja se pripremom i ponudom raznih specijaliteta od tune (salate, namazi, brodet, tuna na roštilju i sl.), što uz maštovitu ribarsku dekoraciju prostora i tamburaše jamči dobru zabavu i ugodan ugođaj u malom primorskom mjestu.
Detaljnije informacije o programu dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenice.
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti