Fešta smokve i smokvenjaka

smokve2

7. FESS: Fešta smokve i smokvenjaka

Barban, Placa , 15.09.2012

Gastronomska manifestacija posvećena smokvi

U podneblju Istre smokva predstavlja ukusnu osvježavajuću ljetnu voćku, a sušena smokva posuta šećerom u prahu omiljena je zimska poslastica.

U priobalju je sastavni dio rituala izražavanja dobrodošlice nuđenje gosta rakijom i suhim smokvama.

Prikladno će se, na barbanskoj placi u sklopu Fešte smokve i smokvenjaka, na maštovito uređenim štandovima, nuditi marmelade i rakije od smokava, sušene smokve i mnoge slastice pripremljene od njih.

Na svakom stolu će vas dočekati nezaobilazni smokovnjaci koje su još davnih dana pravili naši stari. Posjetitelji će imati priliku kušati Hlibe od smokav, a samo će pravi sretnik uspjeti saznati koji strogo čuvani recept od izlagača.

Ove prave domaće delicije bile su nekoć simbol siromaštva, a danas svojom kvalitetom promoviraju Barban u svijetu gastronomije.

Info: TZ Barban
T. +385 (0)52 567 420
tz-barban@barban.hr

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja