Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica i druge lokacije (Umjetnički paviljon Juraj Šporer, Villa Angiolina, kao i opatijski hoteli, restorani, wellness centri, kavane i kafići), 6.12. – 8. 12.
Manifestacija “Festival čokolade” sastavni je dio projekta „Zima u Opatiji“.
Centralno događanje manifestacije odvija se na Ljetnoj pozornici, koja se za potrebe „Zime u Opatiji“ pretvori u pravu „zimsku pozornicu“ nudeći sadržaje božićnog sajma i klizališta.
Na maloj Ljetnoj pozornici biti će postavljen šator u kojemu će vrhunski hrvatski i međunarodni (Slovenija, Italija) proizvođači čokolade prezentirati svoje čokoladne proizvode uz degustaciju i prodaju po prigodnim cijenama.
Atraktivni prigodni chocco programi održavati će se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i Villi Angiolini, kao i u mnogim opatijskim hotelima, restoranima, wellness centrima, kavanama i kafićima. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovati će i tvrtka “Barry Callebaut”, vodeći svjetski proizvođač kakaovca.
PROGRAM 2013.
Ljetna pozornica, Opatija
Petak, 06. prosinca 13:00 – 22:00 h
Subota, 07. prosinca 09:00 – 22:00 h
Nedjelja, 08.prosinca 09:00 – 20:00 h
Prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija
Milenij Choco-Opatija, Vilma-Rab, Atelier Ecostyle/D&Z Restorani –Opatija, Lucifer Chocolate-Velenje (Slo), Čokolade Nautilus –Zaprešić, Medina kućica-Popovača, Čokoladnica Cukrček-Ljubljana ( Slo), The Cookie Factory-Zagreb, Slastičarna Šarlota -Zagreb, Kapronca d.o.o.- Zagreb, Čokoladnica Tramontana-Portorož (Slo), Hiša čokolade Kunej-Krško (Slo),
CHOCO PROGRAMI
PETAK, 06. prosinca 2013.
Čokoladna čarolija – Barry Callebaut
13:00-20:00 h: Umjetnički paviljon Juraj Šporer
Sveti Nikola
17:00 h: Ljetna pozornica
Doček i druženje sa Sv. Nikolom
Koncert: Pure chocolate
20:00 h: Kristalna dvorana Hotela Kvarner
Koncert klasične glazbe uz degustaciju „Zotter“ čokolade
SUBOTA, 07. prosinca 2013
Čokoladna čarolija – Barry Callebaut
09:00-20:00 h: Umjetnički paviljon Juraj Šporer
Opatijski paradoks- čokolada i vino
14:00-21:30 h: Villa Angiolina
Škola spravljanja slastica
10:00 h: Restoran Le Mandrać
Izrada čokoladnih torti, pralina i dekoracija od čokolade (potrebna rezervacija)
Snježna staza
11:00 h- 12,30 h: Kavana Grand (Grand hotel 4 opatijska cvijeta)
Predstava za djecu, čokoldna igaonica (predškolski i školski uzrast)
Svečano rezanje „Remisens“ čokoladne torte
12:00 h: Kavana Imperijal
Promotivna prodaja čokoladne torte
Chocolate Jazz Time
12:00-16:00 h: Kavana Imperijal
Glazbena poslastica uz Lemon 3 band
Choco Tattoo
12:00-16:00 h: Kavana Imperijal
Oslikavanje lica djeci bojama za lice
Čokoladne priče
12:00-16:00 h: Kavana Imperijal
„Remy u Tvornici Čokolade“: radionica slikanja s čokoladom i izložba radova
„Chocolate Sweet Corner“: ponuda slastica s uključenim jednim toplim napitkom
Izrada čokoladnih figurica
Sljubljivanje vina i čokolade – degustacija Agrokor vina
Choco show
13:00 – 17:00 h: Restoran Lungomare
Izrada i degustacija čokoladnih delicija
Druženje s Mozartom uz čokoladnu fontanu
14:00-18:00 h: Hotel Mozart
Koncert Glazbene škole Tarla- čokoladni valcer
NEDJELJA, 08. PROSINCA 2013.
Čokoladna čarolija – Barry Callebaut
09:00-20:00 h: Umjetnički paviljon Juraj Šporer
Slatki štrumpf
10:00 h: Kavana Palme (Hotel Bristol)
Čokoladna radionica za djecu u suradnji s Atelier Ecostyle, Opatija
Čokoladna školica za male sladokusce
10:30 h: Restoran Le Mandrać, Volosko (potrebna rezervacija)
Čokoladna bajka
12:00 h: Villa Angiolina
Pričaonica za djecu (3+); Pripovjedačica: Jasna Held
„Chocolate Jazz Time“
12:00-16:00 h: Kavana Imperial
Glazbena poslastica uz Lemon 3 band
Čokoladne priče
12:00-16:00 h: Kavana Imperial
„Remy u Tvornici Čokolade“: radionica slikanja s čokoladom i izložba radova
„Chocolate Sweet Corner“: ponuda slastica s uključenim jednim toplim napitkom
Izrada čokoladnih figurica
Sljubljivanje vina i čokolade – degustacija Agrokor vina
Choco pub kviz
19:00 h: Kavana Grand
GASTRO CHOCO
Bevanda
„Mousse“ od tamne čokolade s kremom od gorke naranče, extra djevičanskim uljem, „sechuan“ paprom i krokantom od badema
Bavarska krema od tamne čokolade i amareti keksa s toplim preljevom od bijele čokolade i limete
Nabujak od tamne čokolade „toplog srca“ s tostiranim lješnjacima, maslinama i sladoledom od đumbira
Krostata od tamne čokolade i extra djevičanskog maslinovog ulja
Le Mandrać-Volosko
Degustacijski čokoladni menu: gateau – torta od crne čokolade; paleta crne i bijele čokolade u toploj i ledenoj kombinaciji; čokoladni fudge-crna pečena čokolada sa sladoledom od kruške i ružmarina, krema od limete i bijele čokolade.
Grand hotel Adriatic
Čokoladni kruh; kolač Adriatic od bijele čokolade i lješnjaka; torta od čokolade i naranče; mousse od čokolade i đumbira; praline s čokoladom i crvenim paprom; parfe krema od bijele čokolade i anisa; royal krema od gorke čokolade i višnje.
Hotel Bristol
Carstvo slasnih palačinki s tamnom čokoladnom i narancom, bijelom cokoladaom i lješnjakom , mlijecnom cokoladom, bademima i rumom;čokoladni mousse u čašici, razne čokoladne torte, sacher torta.
Kavane Grand i Wagner (Milenij hoteli)
Milenij choco praline i čokoladne delicije
Kavana Imperial
Čokoladne crne i bijele košare, razne čokoladne torte, ganache torta, ferero torta, sacher torta, mousse od crne i bijele čokolade, čokoladni mignoni.
Caffe bar Leonardo
Čokoladni fondue sa svježim i suhim voćem, topljena zlatna čokolada, ponuda tople čokolade sa sirupima od naranče, mente, jagode i kokosa; degustacije: panna cotta s ciocco ciliegia, gianduia Torino – mousse, nocciola e cacao mousse.
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti