Festival čokolade Opatija

cokolade kamelije maruni

Opatija, Ljetna pozornica i druge lokacije (Umjetnički paviljon Juraj Šporer,   Villa Angiolina, kao i  opatijski hoteli, restorani, wellness centri, kavane i kafići), 6.12. – 8. 12.

Manifestacija “Festival čokolade” sastavni je dio projekta „Zima u Opatiji“.

Centralno događanje manifestacije odvija se na Ljetnoj pozornici, koja se za potrebe „Zime u Opatiji“ pretvori u pravu „zimsku pozornicu“ nudeći sadržaje božićnog sajma i klizališta.

Na maloj Ljetnoj pozornici biti će postavljen šator u kojemu će vrhunski hrvatski i međunarodni (Slovenija,  Italija) proizvođači čokolade prezentirati svoje čokoladne proizvode uz degustaciju i prodaju po prigodnim cijenama.

Atraktivni prigodni chocco programi održavati će se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer  i Villi Angiolini, kao i u mnogim opatijskim hotelima, restoranima, wellness centrima, kavanama i kafićima. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovati će i tvrtka “Barry Callebaut”, vodeći svjetski proizvođač kakaovca.

PROGRAM 2013.

Ljetna pozornica,  Opatija

Petak, 06. prosinca    13:00 – 22:00 h

Subota, 07. prosinca  09:00 – 22:00 h

Nedjelja, 08.prosinca 09:00 – 20:00 h

Prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija

Milenij Choco-Opatija, Vilma-Rab, Atelier Ecostyle/D&Z Restorani –Opatija, Lucifer Chocolate-Velenje (Slo), Čokolade Nautilus –Zaprešić, Medina kućica-Popovača, Čokoladnica Cukrček-Ljubljana ( Slo), The Cookie Factory-Zagreb,  Slastičarna Šarlota -Zagreb, Kapronca d.o.o.- Zagreb, Čokoladnica  Tramontana-Portorož (Slo), Hiša čokolade Kunej-Krško (Slo),

 

CHOCO PROGRAMI

PETAK, 06. prosinca 2013.

Čokoladna čarolija – Barry Callebaut

13:00-20:00 h:  Umjetnički paviljon Juraj Šporer

Sveti Nikola

17:00 h: Ljetna pozornica

Doček i druženje sa Sv. Nikolom

Koncert: Pure chocolate

20:00 h:  Kristalna dvorana Hotela Kvarner

Koncert klasične glazbe uz degustaciju  „Zotter“ čokolade

 

SUBOTA, 07. prosinca 2013

Čokoladna čarolija – Barry Callebaut

09:00-20:00 h: Umjetnički paviljon Juraj Šporer

Opatijski paradoks- čokolada  i vino

14:00-21:30 h: Villa Angiolina

Škola spravljanja slastica

10:00 h: Restoran Le Mandrać

Izrada čokoladnih torti, pralina i dekoracija od čokolade  (potrebna rezervacija)

Snježna staza

11:00 h- 12,30 h: Kavana Grand (Grand hotel 4 opatijska cvijeta)

Predstava za djecu, čokoldna igaonica (predškolski i školski uzrast)

Svečano rezanje „Remisens“ čokoladne torte

12:00 h: Kavana Imperijal

Promotivna prodaja čokoladne torte

Chocolate Jazz Time

12:00-16:00 h: Kavana Imperijal

Glazbena poslastica uz Lemon 3 band

Choco Tattoo

12:00-16:00 h: Kavana Imperijal

Oslikavanje lica djeci bojama za lice

Čokoladne priče

12:00-16:00 h: Kavana Imperijal

„Remy u Tvornici Čokolade“: radionica slikanja s čokoladom i izložba radova

„Chocolate Sweet Corner“: ponuda slastica s uključenim jednim toplim napitkom

Izrada čokoladnih figurica

Sljubljivanje vina i čokolade – degustacija Agrokor vina

Choco show

13:00 – 17:00 h: Restoran Lungomare

Izrada i degustacija čokoladnih delicija

Druženje s Mozartom uz čokoladnu fontanu

14:00-18:00 h: Hotel Mozart

Koncert Glazbene škole Tarla- čokoladni valcer

 

NEDJELJA, 08. PROSINCA 2013.

Čokoladna čarolija – Barry Callebaut

09:00-20:00 h: Umjetnički paviljon Juraj Šporer

Slatki štrumpf

10:00 h:  Kavana Palme (Hotel Bristol)

Čokoladna radionica za djecu u suradnji s Atelier Ecostyle, Opatija

Čokoladna školica za male sladokusce

10:30 h: Restoran Le Mandrać, Volosko (potrebna rezervacija)

Čokoladna bajka

12:00 h: Villa Angiolina

Pričaonica za djecu (3+);  Pripovjedačica: Jasna Held

„Chocolate Jazz Time“

12:00-16:00 h: Kavana Imperial

Glazbena poslastica uz Lemon 3 band

Čokoladne priče

12:00-16:00 h: Kavana Imperial

„Remy u Tvornici Čokolade“: radionica slikanja s čokoladom i izložba radova

„Chocolate Sweet Corner“: ponuda slastica s uključenim jednim toplim napitkom

Izrada čokoladnih figurica

Sljubljivanje vina i čokolade – degustacija Agrokor vina

Choco pub kviz

19:00 h:  Kavana Grand

 

GASTRO CHOCO

Bevanda

„Mousse“ od tamne čokolade  s kremom od gorke naranče, extra djevičanskim uljem, „sechuan“ paprom i krokantom od badema

Bavarska krema od tamne čokolade i amareti keksa s toplim preljevom  od bijele čokolade i limete

Nabujak od tamne čokolade „toplog srca“ s tostiranim lješnjacima, maslinama i sladoledom od đumbira

Krostata od tamne čokolade i extra djevičanskog maslinovog ulja

Le Mandrać-Volosko

Degustacijski čokoladni menu: gateau – torta od crne čokolade; paleta crne i bijele čokolade u toploj i ledenoj kombinaciji; čokoladni fudge-crna pečena čokolada sa sladoledom od kruške i ružmarina, krema od limete i bijele čokolade.

Grand hotel Adriatic

Čokoladni kruh; kolač Adriatic od bijele čokolade i lješnjaka; torta od čokolade i naranče; mousse od čokolade i đumbira; praline s čokoladom i crvenim paprom; parfe krema od bijele čokolade i anisa; royal krema od gorke čokolade i višnje.

Hotel Bristol

Carstvo slasnih palačinki s tamnom čokoladnom i narancom, bijelom cokoladaom i lješnjakom , mlijecnom cokoladom, bademima i rumom;čokoladni mousse u čašici, razne čokoladne torte,  sacher torta.

Kavane Grand i Wagner (Milenij hoteli)

Milenij choco praline i čokoladne delicije

Kavana Imperial

Čokoladne crne i bijele  košare, razne čokoladne torte, ganache torta, ferero torta, sacher torta, mousse od crne i bijele čokolade, čokoladni mignoni.

Caffe bar  Leonardo

Čokoladni fondue sa svježim i suhim voćem, topljena zlatna čokolada, ponuda tople čokolade sa sirupima od naranče, mente, jagode i kokosa; degustacije: panna cotta s ciocco ciliegia, gianduia Torino – mousse, nocciola e cacao mousse.

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja