Festival čokolade Opatija

cokolade kamelije maruni

Opatija, Ljetna pozornica i druge lokacije (Umjetnički paviljon Juraj Šporer,   Villa Angiolina, kao i  opatijski hoteli, restorani, wellness centri, kavane i kafići), 6.12. – 8. 12.

Manifestacija “Festival čokolade” sastavni je dio projekta „Zima u Opatiji“.

Centralno događanje manifestacije odvija se na Ljetnoj pozornici, koja se za potrebe „Zime u Opatiji“ pretvori u pravu „zimsku pozornicu“ nudeći sadržaje božićnog sajma i klizališta.

Na maloj Ljetnoj pozornici biti će postavljen šator u kojemu će vrhunski hrvatski i međunarodni (Slovenija,  Italija) proizvođači čokolade prezentirati svoje čokoladne proizvode uz degustaciju i prodaju po prigodnim cijenama.

Atraktivni prigodni chocco programi održavati će se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer  i Villi Angiolini, kao i u mnogim opatijskim hotelima, restoranima, wellness centrima, kavanama i kafićima. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovati će i tvrtka “Barry Callebaut”, vodeći svjetski proizvođač kakaovca.

PROGRAM 2013.

Ljetna pozornica,  Opatija

Petak, 06. prosinca    13:00 – 22:00 h

Subota, 07. prosinca  09:00 – 22:00 h

Nedjelja, 08.prosinca 09:00 – 20:00 h

Prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija

Milenij Choco-Opatija, Vilma-Rab, Atelier Ecostyle/D&Z Restorani –Opatija, Lucifer Chocolate-Velenje (Slo), Čokolade Nautilus –Zaprešić, Medina kućica-Popovača, Čokoladnica Cukrček-Ljubljana ( Slo), The Cookie Factory-Zagreb,  Slastičarna Šarlota -Zagreb, Kapronca d.o.o.- Zagreb, Čokoladnica  Tramontana-Portorož (Slo), Hiša čokolade Kunej-Krško (Slo),

 

CHOCO PROGRAMI

PETAK, 06. prosinca 2013.

Čokoladna čarolija – Barry Callebaut

13:00-20:00 h:  Umjetnički paviljon Juraj Šporer

Sveti Nikola

17:00 h: Ljetna pozornica

Doček i druženje sa Sv. Nikolom

Koncert: Pure chocolate

20:00 h:  Kristalna dvorana Hotela Kvarner

Koncert klasične glazbe uz degustaciju  „Zotter“ čokolade

 

SUBOTA, 07. prosinca 2013

Čokoladna čarolija – Barry Callebaut

09:00-20:00 h: Umjetnički paviljon Juraj Šporer

Opatijski paradoks- čokolada  i vino

14:00-21:30 h: Villa Angiolina

Škola spravljanja slastica

10:00 h: Restoran Le Mandrać

Izrada čokoladnih torti, pralina i dekoracija od čokolade  (potrebna rezervacija)

Snježna staza

11:00 h- 12,30 h: Kavana Grand (Grand hotel 4 opatijska cvijeta)

Predstava za djecu, čokoldna igaonica (predškolski i školski uzrast)

Svečano rezanje „Remisens“ čokoladne torte

12:00 h: Kavana Imperijal

Promotivna prodaja čokoladne torte

Chocolate Jazz Time

12:00-16:00 h: Kavana Imperijal

Glazbena poslastica uz Lemon 3 band

Choco Tattoo

12:00-16:00 h: Kavana Imperijal

Oslikavanje lica djeci bojama za lice

Čokoladne priče

12:00-16:00 h: Kavana Imperijal

„Remy u Tvornici Čokolade“: radionica slikanja s čokoladom i izložba radova

„Chocolate Sweet Corner“: ponuda slastica s uključenim jednim toplim napitkom

Izrada čokoladnih figurica

Sljubljivanje vina i čokolade – degustacija Agrokor vina

Choco show

13:00 – 17:00 h: Restoran Lungomare

Izrada i degustacija čokoladnih delicija

Druženje s Mozartom uz čokoladnu fontanu

14:00-18:00 h: Hotel Mozart

Koncert Glazbene škole Tarla- čokoladni valcer

 

NEDJELJA, 08. PROSINCA 2013.

Čokoladna čarolija – Barry Callebaut

09:00-20:00 h: Umjetnički paviljon Juraj Šporer

Slatki štrumpf

10:00 h:  Kavana Palme (Hotel Bristol)

Čokoladna radionica za djecu u suradnji s Atelier Ecostyle, Opatija

Čokoladna školica za male sladokusce

10:30 h: Restoran Le Mandrać, Volosko (potrebna rezervacija)

Čokoladna bajka

12:00 h: Villa Angiolina

Pričaonica za djecu (3+);  Pripovjedačica: Jasna Held

„Chocolate Jazz Time“

12:00-16:00 h: Kavana Imperial

Glazbena poslastica uz Lemon 3 band

Čokoladne priče

12:00-16:00 h: Kavana Imperial

„Remy u Tvornici Čokolade“: radionica slikanja s čokoladom i izložba radova

„Chocolate Sweet Corner“: ponuda slastica s uključenim jednim toplim napitkom

Izrada čokoladnih figurica

Sljubljivanje vina i čokolade – degustacija Agrokor vina

Choco pub kviz

19:00 h:  Kavana Grand

 

GASTRO CHOCO

Bevanda

„Mousse“ od tamne čokolade  s kremom od gorke naranče, extra djevičanskim uljem, „sechuan“ paprom i krokantom od badema

Bavarska krema od tamne čokolade i amareti keksa s toplim preljevom  od bijele čokolade i limete

Nabujak od tamne čokolade „toplog srca“ s tostiranim lješnjacima, maslinama i sladoledom od đumbira

Krostata od tamne čokolade i extra djevičanskog maslinovog ulja

Le Mandrać-Volosko

Degustacijski čokoladni menu: gateau – torta od crne čokolade; paleta crne i bijele čokolade u toploj i ledenoj kombinaciji; čokoladni fudge-crna pečena čokolada sa sladoledom od kruške i ružmarina, krema od limete i bijele čokolade.

Grand hotel Adriatic

Čokoladni kruh; kolač Adriatic od bijele čokolade i lješnjaka; torta od čokolade i naranče; mousse od čokolade i đumbira; praline s čokoladom i crvenim paprom; parfe krema od bijele čokolade i anisa; royal krema od gorke čokolade i višnje.

Hotel Bristol

Carstvo slasnih palačinki s tamnom čokoladnom i narancom, bijelom cokoladaom i lješnjakom , mlijecnom cokoladom, bademima i rumom;čokoladni mousse u čašici, razne čokoladne torte,  sacher torta.

Kavane Grand i Wagner (Milenij hoteli)

Milenij choco praline i čokoladne delicije

Kavana Imperial

Čokoladne crne i bijele  košare, razne čokoladne torte, ganache torta, ferero torta, sacher torta, mousse od crne i bijele čokolade, čokoladni mignoni.

Caffe bar  Leonardo

Čokoladni fondue sa svježim i suhim voćem, topljena zlatna čokolada, ponuda tople čokolade sa sirupima od naranče, mente, jagode i kokosa; degustacije: panna cotta s ciocco ciliegia, gianduia Torino – mousse, nocciola e cacao mousse.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja