Festival ljekovitog i jestivog samoniklog bilja

dvilje šparoge

26.05.2012 – 27.05.2012

Vodnjan, Narodni Trg

10.00 – 17.00 h

Program:

Subota 26.05.2012. – prvi dan

10.00-10.30 – Svečano otvorenje Festivala samoniklog, ljekovitog i jestivog bilja – prigodni program
10.30-12.00 – Predavanja, radionice i terenski dio (obilazak vlakićem) predviđen za osnovnoškolce i njihove roditelje
12.00-13.00 – Ručak i vrijeme predviđeno za razgledavanje ponude autohtonih proizvoda domaćih proizvođača
13.00-14.30 – dr.sc. Kroata H. Pilepić, Metvice oko nas, predavanje i radionica
15.00-16.00 – dr.sc. T. Miličević, Jestive i samonikle zeljaste biljke popularno zvane radiči, predavanje
16.15-17.00 – Slavko Brana, Biljne vrste uzročnici alergija, predavanje i radionica

Nedjelja 27.05.2012. – drugi dan

10.30-12.00 – Predavanja, radionice i terenski dio (obilazak vlakićem) predviđen za osnovnoškolce i njihove roditelje
12.00-13.00 – Radionica u prirodi – obilazak nekoliko lokacija u neposrednoj blizini grada putem turističkog vlakića
13.20-14.50 – dr.sc. Kroata H. Pilepić, Zavirimo pod zemlju, predavanje i radionica
15.00-16.00 – dr.sc. T. Miličević, Plodovi iz prirode, predavanje
16.15-17.00 – Slavko Brana, Samoniklo halucinogeno bilje i gljive, predavanje.

Na festivalu okupljamo lokalne proizvođače različitih autohtonih proizvoda vodnjanštine i Istre, ali i sve ostale ponuđače koji u svojim proizvodima imaju u sastavu samoniklo ili biološki uzgojeno bilje.

Na štandovima se tako može naći domaće maslinovo ulje, skuta, sir i mliječni proizvodi od ovaca, razni proizvodi na bazi lavande. Posebno se radujemo ponudi ekološki uzgojenog voća i povrća.

Med i proizvodi od meda su sastavni dio šarolike ponude.

Organizator: Natura Veris, Grad Vodnjan

info@istria-vodnjan.com

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja