Festival ljekovitog i jestivog samoniklog bilja

dvilje šparoge

26.05.2012 – 27.05.2012

Vodnjan, Narodni Trg

10.00 – 17.00 h

Program:

Subota 26.05.2012. – prvi dan

10.00-10.30 – Svečano otvorenje Festivala samoniklog, ljekovitog i jestivog bilja – prigodni program
10.30-12.00 – Predavanja, radionice i terenski dio (obilazak vlakićem) predviđen za osnovnoškolce i njihove roditelje
12.00-13.00 – Ručak i vrijeme predviđeno za razgledavanje ponude autohtonih proizvoda domaćih proizvođača
13.00-14.30 – dr.sc. Kroata H. Pilepić, Metvice oko nas, predavanje i radionica
15.00-16.00 – dr.sc. T. Miličević, Jestive i samonikle zeljaste biljke popularno zvane radiči, predavanje
16.15-17.00 – Slavko Brana, Biljne vrste uzročnici alergija, predavanje i radionica

Nedjelja 27.05.2012. – drugi dan

10.30-12.00 – Predavanja, radionice i terenski dio (obilazak vlakićem) predviđen za osnovnoškolce i njihove roditelje
12.00-13.00 – Radionica u prirodi – obilazak nekoliko lokacija u neposrednoj blizini grada putem turističkog vlakića
13.20-14.50 – dr.sc. Kroata H. Pilepić, Zavirimo pod zemlju, predavanje i radionica
15.00-16.00 – dr.sc. T. Miličević, Plodovi iz prirode, predavanje
16.15-17.00 – Slavko Brana, Samoniklo halucinogeno bilje i gljive, predavanje.

Na festivalu okupljamo lokalne proizvođače različitih autohtonih proizvoda vodnjanštine i Istre, ali i sve ostale ponuđače koji u svojim proizvodima imaju u sastavu samoniklo ili biološki uzgojeno bilje.

Na štandovima se tako može naći domaće maslinovo ulje, skuta, sir i mliječni proizvodi od ovaca, razni proizvodi na bazi lavande. Posebno se radujemo ponudi ekološki uzgojenog voća i povrća.

Med i proizvodi od meda su sastavni dio šarolike ponude.

Organizator: Natura Veris, Grad Vodnjan

info@istria-vodnjan.com

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja