Festival ljekovitog i jestivog samoniklog bilja

dvilje šparoge

26.05.2012 – 27.05.2012

Vodnjan, Narodni Trg

10.00 – 17.00 h

Program:

Subota 26.05.2012. – prvi dan

10.00-10.30 – Svečano otvorenje Festivala samoniklog, ljekovitog i jestivog bilja – prigodni program
10.30-12.00 – Predavanja, radionice i terenski dio (obilazak vlakićem) predviđen za osnovnoškolce i njihove roditelje
12.00-13.00 – Ručak i vrijeme predviđeno za razgledavanje ponude autohtonih proizvoda domaćih proizvođača
13.00-14.30 – dr.sc. Kroata H. Pilepić, Metvice oko nas, predavanje i radionica
15.00-16.00 – dr.sc. T. Miličević, Jestive i samonikle zeljaste biljke popularno zvane radiči, predavanje
16.15-17.00 – Slavko Brana, Biljne vrste uzročnici alergija, predavanje i radionica

Nedjelja 27.05.2012. – drugi dan

10.30-12.00 – Predavanja, radionice i terenski dio (obilazak vlakićem) predviđen za osnovnoškolce i njihove roditelje
12.00-13.00 – Radionica u prirodi – obilazak nekoliko lokacija u neposrednoj blizini grada putem turističkog vlakića
13.20-14.50 – dr.sc. Kroata H. Pilepić, Zavirimo pod zemlju, predavanje i radionica
15.00-16.00 – dr.sc. T. Miličević, Plodovi iz prirode, predavanje
16.15-17.00 – Slavko Brana, Samoniklo halucinogeno bilje i gljive, predavanje.

Na festivalu okupljamo lokalne proizvođače različitih autohtonih proizvoda vodnjanštine i Istre, ali i sve ostale ponuđače koji u svojim proizvodima imaju u sastavu samoniklo ili biološki uzgojeno bilje.

Na štandovima se tako može naći domaće maslinovo ulje, skuta, sir i mliječni proizvodi od ovaca, razni proizvodi na bazi lavande. Posebno se radujemo ponudi ekološki uzgojenog voća i povrća.

Med i proizvodi od meda su sastavni dio šarolike ponude.

Organizator: Natura Veris, Grad Vodnjan

info@istria-vodnjan.com

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja