Festival od palente

zapečena palenta sa sirom

21. 11. 2016., Poreč

Obilježavajući blagdan Sv. Maura, zaštitnika grada, Porečani organiziraju razna prigodna događanja pa će se tako održati Festival od palente, koji će imati gastronomsko zabavni sadržaj namjenjen građanima koji je zanimljiv za sve goste koji se u ovim zimskim mjesecima nađu u gradu.

Palenta je u povijesti ovih protora bila često glavno jelo. U teškim životnim uvjetima kuhala se svakodnevno, ponajviše zbog ekonomičnosti i izdašnosti. Tako je i ovaj festival izniknuo iz te štedljive tradicije pa će se razna jela od palente prodavati po popularnoj cijeni. Palenta je danas sve češće na jelovnicima, ali kao poslastica uz ostala tradicionalna jela istarskog kraja. Atraktivno kuhanje i istresanje palente samo su dio manifestacije, a cjelodnevno će druženje na porečkom Trgu slobode popratiti dobra zabava uz glazbu.

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja