Festival samoniklog bilja

sparoge

Kršan, 26.-27. travnja 2014.

Kroz zanimljiva predavanja i radionice, posjetitelji Kršana će u razdoblju od a osim prilike za kupnju ljekovitih prirodnih pripravaka, priredba će ponuditi i šansu za učenje o upotrebi samoniklih biljaka u gastronomiji i fitoterapiji kroz teoriju i praksu.

Radionicu pokaznog branja samoniklog bilja će voditi poznati travar Franko Zgrablić.

Različiti edukativni i stručni programi pružit će gostima nova saznanja o kulinarskoj upotrebi jestivog samoniklog bilja, njegovoj hranjivoj vrijednosti i ljekovitim svojstvima, a djelić svega prenijet će se i na prigodan gastronomski stol s pravim istarskim delicijama, uz domaće vino i glazbene sadržaje.

Biti će riječi i o ljekovitim svojstvima nevena, o tome kako ne izgorjeti, odnosno kako se opustiti, o konzerviranju gljiva te o pravilnoj prehrani samoniklim jestivim biljem.

Ulaz  je besplatan.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja