Festival samoniklog bilja

sparoge

Kršan, 26.-27. travnja 2014.

Kroz zanimljiva predavanja i radionice, posjetitelji Kršana će u razdoblju od a osim prilike za kupnju ljekovitih prirodnih pripravaka, priredba će ponuditi i šansu za učenje o upotrebi samoniklih biljaka u gastronomiji i fitoterapiji kroz teoriju i praksu.

Radionicu pokaznog branja samoniklog bilja će voditi poznati travar Franko Zgrablić.

Različiti edukativni i stručni programi pružit će gostima nova saznanja o kulinarskoj upotrebi jestivog samoniklog bilja, njegovoj hranjivoj vrijednosti i ljekovitim svojstvima, a djelić svega prenijet će se i na prigodan gastronomski stol s pravim istarskim delicijama, uz domaće vino i glazbene sadržaje.

Biti će riječi i o ljekovitim svojstvima nevena, o tome kako ne izgorjeti, odnosno kako se opustiti, o konzerviranju gljiva te o pravilnoj prehrani samoniklim jestivim biljem.

Ulaz  je besplatan.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja