Festival samoniklog bilja

sparoge

Kršan, 26.-27. travnja 2014.

Kroz zanimljiva predavanja i radionice, posjetitelji Kršana će u razdoblju od a osim prilike za kupnju ljekovitih prirodnih pripravaka, priredba će ponuditi i šansu za učenje o upotrebi samoniklih biljaka u gastronomiji i fitoterapiji kroz teoriju i praksu.

Radionicu pokaznog branja samoniklog bilja će voditi poznati travar Franko Zgrablić.

Različiti edukativni i stručni programi pružit će gostima nova saznanja o kulinarskoj upotrebi jestivog samoniklog bilja, njegovoj hranjivoj vrijednosti i ljekovitim svojstvima, a djelić svega prenijet će se i na prigodan gastronomski stol s pravim istarskim delicijama, uz domaće vino i glazbene sadržaje.

Biti će riječi i o ljekovitim svojstvima nevena, o tome kako ne izgorjeti, odnosno kako se opustiti, o konzerviranju gljiva te o pravilnoj prehrani samoniklim jestivim biljem.

Ulaz  je besplatan.

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja