Festival smokava – Zadar 2011.

Sinjorina_Smokva_1220969962-1

8.09. – 10.09., Zadar

 

U četvrtak 8. rujna u Zadru započinje IV. Festival smokava – Zadar 2011.

U 18:30 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar na programu su dva predavanja. Na temu Smokva govorit će doktor smokvarstva Željko Prgomet iz Rovinja, a o ekološkom nadzoru i certifikaciji Karmen Tomić/Line Miletić iz nadzorne stanice “Biotechnicon” iz Splita.

U petak 9. rujna od 10-13 sati u restoranu Pet bunara i na dijelu Poljane Petra Zoranića održat će se degustacija jela i pića od smokava. Kuharskim timom ravna šef kuhinje “Pet bunara” – Mario Arbanas te gostujući kuhari. Sudjeluje i hotelijersko turistička i ugostiteljska škola iz Zadra te prerađivači smokava.

Posljednjeg dana festivala, u subotu 10. rujna od 9 sati na dijelu Poljane Petra Zoranića održat će se Sajam smokava na kojem će se predstaviti prerađivači smokava sa svojim proizvodima koje će prodavati po promotivnim cijenama.

A.L.

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja