Festival smokava – Zadar 2011.

Sinjorina_Smokva_1220969962-1

8.09. – 10.09., Zadar

 

U četvrtak 8. rujna u Zadru započinje IV. Festival smokava – Zadar 2011.

U 18:30 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar na programu su dva predavanja. Na temu Smokva govorit će doktor smokvarstva Željko Prgomet iz Rovinja, a o ekološkom nadzoru i certifikaciji Karmen Tomić/Line Miletić iz nadzorne stanice “Biotechnicon” iz Splita.

U petak 9. rujna od 10-13 sati u restoranu Pet bunara i na dijelu Poljane Petra Zoranića održat će se degustacija jela i pića od smokava. Kuharskim timom ravna šef kuhinje “Pet bunara” – Mario Arbanas te gostujući kuhari. Sudjeluje i hotelijersko turistička i ugostiteljska škola iz Zadra te prerađivači smokava.

Posljednjeg dana festivala, u subotu 10. rujna od 9 sati na dijelu Poljane Petra Zoranića održat će se Sajam smokava na kojem će se predstaviti prerađivači smokava sa svojim proizvodima koje će prodavati po promotivnim cijenama.

A.L.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja