Festival smokava – Zadar 2011.

Sinjorina_Smokva_1220969962-1

8.09. – 10.09., Zadar

 

U četvrtak 8. rujna u Zadru započinje IV. Festival smokava – Zadar 2011.

U 18:30 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar na programu su dva predavanja. Na temu Smokva govorit će doktor smokvarstva Željko Prgomet iz Rovinja, a o ekološkom nadzoru i certifikaciji Karmen Tomić/Line Miletić iz nadzorne stanice “Biotechnicon” iz Splita.

U petak 9. rujna od 10-13 sati u restoranu Pet bunara i na dijelu Poljane Petra Zoranića održat će se degustacija jela i pića od smokava. Kuharskim timom ravna šef kuhinje “Pet bunara” – Mario Arbanas te gostujući kuhari. Sudjeluje i hotelijersko turistička i ugostiteljska škola iz Zadra te prerađivači smokava.

Posljednjeg dana festivala, u subotu 10. rujna od 9 sati na dijelu Poljane Petra Zoranića održat će se Sajam smokava na kojem će se predstaviti prerađivači smokava sa svojim proizvodima koje će prodavati po promotivnim cijenama.

A.L.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja