Festival žlahtine – Dan otvorenih podruma/Razgon

vrbnik_zdravica

Pop`i i pojedi: Festival žlahtine – Dan otvorenih podruma/Razgon

3. – 5. 07. 2015.

Vrbnik

Festival žlahtine je dvodnevni festival, autohtone vinske sorte koja je proslavila Vrbnik, čine Dan otvorenih podruma i obilježavanje tradicionalnog blagdana Razgona.

Razgon je pastirski običaj iz davnina koji se slavi prve nedjelje po blagdanu Sv. Petra i Pavla a obilježava završetak perioda mužnje ovaca i njihovo puštanje na slobodnu ispašu.

Za ovu prigodu organiziraju se radionice filcanja vune, prezentacije šišanja ovaca i pripreme ovčjeg sira.

Na brojnim izložbeno prodajnim štandovima posjetitelji ce moći kušati i kupiti proizvode lokalnih obrtnika – vino, maslinovo ulje, sir, med i mirisno bilje.

Više informacija o ovoj manifestaciji možete potražiti na www.vrbnik.hr

(mb)

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja