Festival žlahtine – Dan otvorenih podruma/Razgon

vrbnik_zdravica

Pop`i i pojedi: Festival žlahtine – Dan otvorenih podruma/Razgon

3. – 5. 07. 2015.

Vrbnik

Festival žlahtine je dvodnevni festival, autohtone vinske sorte koja je proslavila Vrbnik, čine Dan otvorenih podruma i obilježavanje tradicionalnog blagdana Razgona.

Razgon je pastirski običaj iz davnina koji se slavi prve nedjelje po blagdanu Sv. Petra i Pavla a obilježava završetak perioda mužnje ovaca i njihovo puštanje na slobodnu ispašu.

Za ovu prigodu organiziraju se radionice filcanja vune, prezentacije šišanja ovaca i pripreme ovčjeg sira.

Na brojnim izložbeno prodajnim štandovima posjetitelji ce moći kušati i kupiti proizvode lokalnih obrtnika – vino, maslinovo ulje, sir, med i mirisno bilje.

Više informacija o ovoj manifestaciji možete potražiti na www.vrbnik.hr

(mb)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja