Hrana, a ne beton

zena i povrce

Zagreb, 11.12. – 13. 12. 2012.

Parkticipacija, inicijativa za urbane vrtove, poziva vas na seriju događaja pod nazivom „Hrana, a ne beton“ koja će se održati od 11. do 13. prosinca u prostorima Zelene akcije i Filozofskog fakulteta u Zagrebu s ciljem informiranja javnosti o permakulturi, tranziciji i urbanoj agrikulturi te o mogućnostima uspostave društvenih vrtova u Zagrebu.

11. 12. Permakultura i GSR(predavanje), 18h; Infocentar Zelene akcije, Frankopanska 1

– Predavač Ivan Gregov je diplomirani permakulturni dizajner i dugogodišnji instruktor permakulture.

U sklopu svog predavanja predstavit će permakulturne principe, i domaće recentne projekte.

Također, Ana Markulin će pričati o Grupama solidarne razmjene (GSR) koje su tokom zadnje godine nikle širom Hrvatske (http://www.grupasolidarnerazmjene.net/), kao sastavnom dijelu tranziciskog pokreta.
– Prikazivanje filma “U Tranziciji 2.0“, 20h; ovaj najnoviji film o tranzicijskom pokretu je fascinantna priča lokalnih inicijativa iz cijelog svijeta koje već same grade prijelaz na post-fosilno društvo (http://www.youtube.com/watch?v=XKN3RLkEGfM [1:06]).

12. 12. Tranzicijski pokret, permakultura i akademski vrtovi (predavanja i diskusija), 19h; Klub studenata Filozofskog fakulteta, Filozofski fakultet, Ulica Ivana Lučića 3
– Na predavanju će se tematizirati urbani vrtovi u sklopu sveučilišta i fakulteta i općenito obrazovnih institucija.

Predavanje se sastoji od tri djela: prvi dio će biti o tranzicijskom pokretu (Gordana Dragičević), drugi o permakulturi (Ivan Gregov), a treći o primjerima akademskih vrtova u svijetu te razmatranju mogućnosti uspostave društvenog vrta na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Tihana Rubić i Sandra Dobrić). Izlaganju će se priključiti i Vladimir Tatomir s predstavljanjem projekta istraživanja i mapiranja vrtova u Zagrebu.

13. 12. Urbani vrtovi (tribina), 18h; Dvorana Zelene akcija, Frankopanska 1
– Ova tribina biti će kulminacija trodnevne serije događaja i zamišljena je kao široko razmatranje raznih aspekata urbanih, zajedničkih, društvenih vrtova te njihove pozicije i uloge u sklopu modernog grada.

Naglasak je na multidisciplinarnom pristupu temi iz perspektive tranzicije, agronomije, urbanizma i ekologije, a probat ćemo naći odgovor o budućnosti urbanih vrtova u Zagrebu.

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja