InGa i HOTEL & GASTROTEH

Zagreb, Zagrebački velesajam
19.-22-02.2014.
Uoči turističke sezone, od 19. do 22. veljače 2014. godine, na Zagrebačkom velesajmu održava se InGa, 6. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija i HOTEL&GASTROTEH, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa
Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenike HoReCa sektora.
Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki, veseli i ovogodišnji nastup inozemnih izlagača iz Njemačke, Albanije,Austrije, Italije, Slovačke, Slovenije, SAD-a i Turske.
Od najznačajnijih brendova koji će se predstaviti na ovim sajmovima izdvajamo:
Winterhalter, Miele, Werner&Pfleiderer, Electrolux, Convotherm Elektrogeräte, Fenma, Weninox, Friulinox, Baron Cucine, Sigma, Rational, Irinox, Meiko, Orved, Hepp, Villeroy & Boch, Marotta Group, Ciani Arredamenti, Aktienbrauerei Kaufbeuren, B+V Stapelsuthl, Posiflex, Zebex, Argox, Motex, TVS i mnogi drugi koji izlažu opremu i pribor za hotele, restorane, barove i druge ugostiteljske objekte.
ATRAKCIJE:
CROTOP 10 – državno natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara
Obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu!
Udruga slastičara Hrvatske i Zagrebački velesajam priredit će atrakciju za sve posjetitelje – ukupan iznos prikupljen prodajom rolade u sklopu ove akcije bit će doniran u humanitarne svrhe.
“Sretna Hrana“ je veliki humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženim obiteljima.
- Celebrity sweet show – poznati dekoriraju najdužu roladu za humanitarnu akciju za štićenike Udruge Krugovi.
- Interaktivne kulinarske radionice, Blogers Corner
- Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje
Osim brojnih prezentacija i degustacija na štandovima izlagača, na Sajmu će biti organizirano i nekoliko gastro poligona od kojih posebno ističemo i
program HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA u kojem će se predstaviti najpoznatiji hrvatski chefovi u pripremi autohtonih hrvatskih jela.
Eno-gastronomski doživljaj i ove će godine na svom izložbenom prostoru oplemeniti tvrtka MAM-VIN, te kroz:
– projekt KUHAREVO VINO predstaviti najpoznatije hrvatske kuhare i vinare.
– Promocija i degustacija vrhunskog bavarskog piva – Aktienbrauerei Kaufbeuren
- Prezentacija inovativne ambalaže pića za ugostitelje
Prezentacije i degustacije HRVATSKIH OTOČNIH PROIZVODA:
autohtoni tradicionalni prehrambeni proizvodi, zdrava i eko hrana – maslinovo ulje, sirevi, pršut, voće, med, kolači, rakije, vino itd.- koji su rezultat otočne tradicije, rade se u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.
Sajmovi čine zajedničku cjelinu gdje se na jednom mjestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz srodnu tematiku mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti