InGa i HOTEL & GASTROTEH

inga sajam 2012

Zagreb, Zagrebački velesajam

19.-22-02.2014.

Uoči turističke sezone, od 19. do 22. veljače 2014. godine, na Zagrebačkom velesajmu održava se InGa, 6. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija i HOTEL&GASTROTEH, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca  hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te  distributera i ostalih čimbenike HoReCa sektora.

Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki, veseli i ovogodišnji nastup inozemnih izlagača iz Njemačke, Albanije,Austrije, Italije, Slovačke, Slovenije, SAD-a i Turske.

Od najznačajnijih brendova koji će  se predstaviti na ovim sajmovima izdvajamo:

Winterhalter, Miele, Werner&Pfleiderer, Electrolux, Convotherm Elektrogeräte, Fenma, Weninox, Friulinox, Baron Cucine, Sigma, Rational, Irinox, Meiko, Orved, Hepp, Villeroy & Boch, Marotta Group, Ciani Arredamenti, Aktienbrauerei Kaufbeuren, B+V Stapelsuthl, Posiflex, Zebex, Argox, Motex, TVS i mnogi drugi koji izlažu opremu i pribor za hotele, restorane, barove i druge ugostiteljske objekte.

ATRAKCIJE:

CROTOP 10 – državno natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara

Obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu!


Udruga slastičara Hrvatske
i Zagrebački velesajam priredit će atrakciju za sve posjetitelje – ukupan iznos prikupljen prodajom rolade u sklopu ove akcije bit će doniran u humanitarne svrhe.

“Sretna Hrana“ je veliki humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženim obiteljima.

- Celebrity sweet show – poznati dekoriraju najdužu roladu za humanitarnu akciju za štićenike Udruge Krugovi.

- Interaktivne kulinarske radionice, Blogers Corner

- Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje

Osim brojnih prezentacija i degustacija na štandovima izlagača, na Sajmu će biti organizirano i nekoliko gastro poligona od kojih posebno ističemo i

program HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA u kojem će se predstaviti najpoznatiji hrvatski chefovi u pripremi autohtonih hrvatskih jela.

Eno-gastronomski doživljaj i ove će godine na svom izložbenom prostoru oplemeniti tvrtka MAM-VIN, te kroz:

projekt KUHAREVO VINO predstaviti najpoznatije hrvatske kuhare i vinare.
Promocija i degustacija vrhunskog bavarskog piva – Aktienbrauerei Kaufbeuren
- Prezentacija inovativne ambalaže pića  za ugostitelje

Prezentacije i degustacije HRVATSKIH OTOČNIH PROIZVODA:

autohtoni tradicionalni prehrambeni proizvodi, zdrava i eko hrana – maslinovo ulje, sirevi, pršut, voće, med, kolači, rakije, vino itd.- koji su rezultat otočne tradicije, rade se u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.

Sajmovi čine zajedničku cjelinu gdje se na jednom mjestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz srodnu tematiku mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja