InGa i HOTEL & GASTROTEH

inga sajam 2012

Zagreb, Zagrebački velesajam

19.-22-02.2014.

Uoči turističke sezone, od 19. do 22. veljače 2014. godine, na Zagrebačkom velesajmu održava se InGa, 6. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija i HOTEL&GASTROTEH, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca  hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te  distributera i ostalih čimbenike HoReCa sektora.

Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki, veseli i ovogodišnji nastup inozemnih izlagača iz Njemačke, Albanije,Austrije, Italije, Slovačke, Slovenije, SAD-a i Turske.

Od najznačajnijih brendova koji će  se predstaviti na ovim sajmovima izdvajamo:

Winterhalter, Miele, Werner&Pfleiderer, Electrolux, Convotherm Elektrogeräte, Fenma, Weninox, Friulinox, Baron Cucine, Sigma, Rational, Irinox, Meiko, Orved, Hepp, Villeroy & Boch, Marotta Group, Ciani Arredamenti, Aktienbrauerei Kaufbeuren, B+V Stapelsuthl, Posiflex, Zebex, Argox, Motex, TVS i mnogi drugi koji izlažu opremu i pribor za hotele, restorane, barove i druge ugostiteljske objekte.

ATRAKCIJE:

CROTOP 10 – državno natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara

Obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu!


Udruga slastičara Hrvatske
i Zagrebački velesajam priredit će atrakciju za sve posjetitelje – ukupan iznos prikupljen prodajom rolade u sklopu ove akcije bit će doniran u humanitarne svrhe.

“Sretna Hrana“ je veliki humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženim obiteljima.

- Celebrity sweet show – poznati dekoriraju najdužu roladu za humanitarnu akciju za štićenike Udruge Krugovi.

- Interaktivne kulinarske radionice, Blogers Corner

- Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje

Osim brojnih prezentacija i degustacija na štandovima izlagača, na Sajmu će biti organizirano i nekoliko gastro poligona od kojih posebno ističemo i

program HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA u kojem će se predstaviti najpoznatiji hrvatski chefovi u pripremi autohtonih hrvatskih jela.

Eno-gastronomski doživljaj i ove će godine na svom izložbenom prostoru oplemeniti tvrtka MAM-VIN, te kroz:

projekt KUHAREVO VINO predstaviti najpoznatije hrvatske kuhare i vinare.
Promocija i degustacija vrhunskog bavarskog piva – Aktienbrauerei Kaufbeuren
- Prezentacija inovativne ambalaže pića  za ugostitelje

Prezentacije i degustacije HRVATSKIH OTOČNIH PROIZVODA:

autohtoni tradicionalni prehrambeni proizvodi, zdrava i eko hrana – maslinovo ulje, sirevi, pršut, voće, med, kolači, rakije, vino itd.- koji su rezultat otočne tradicije, rade se u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.

Sajmovi čine zajedničku cjelinu gdje se na jednom mjestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz srodnu tematiku mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja