Internacionalni sajam pršuta – ISAP 2011

dani prsuta tinjan

Tinjan, 21.10.2011 – 23.10.2011

Od davnine do danas u gastronomskoj ponudi Istre domaći istarski pršut proizvod je najviše vrijednosti i ponosa. Pršut se doživljava i prepoznaje kao vrhunska ljepota, Istrani ga zovu vijulin, što će reći violina. On, taj kraljevski ststus i zaslužuje okusom, mirisom, bojom, točnom mekoćom, odnosno svježinom. Svoje prestižno mjesto među sladokuscima, istarski pršut zahvaljuje strogom poštivanju tradicijskih pravila. Njemu u čast, već tradicionalno, Općina Tinjan organizira Internacionalni sajam pršuta ISAP.

Naime, osim uglednih domaćih pršutara, ovogodišnju manifestaciju uveličat će i pršutari iz nekoliko europskih zemalja, dok je ovogodišnji “Pršut partner” poznati pršut Vulkano iz Austrijskog Auersbacha.

Pored cjelodnevnog sportskog, kulturnog i zabavnog programa, te predstavljanja brojnih izlagača tijekom sva tri dana na sajmu, biti će upriličene i mnogobrojne degustacije kao i stručna predavanja.

Službene degustacije nagrađenih pršuta su u subotu i nedjelju u 15 sati.

Opširnije o programu ISAP 2011. možete pročitati ovdje.

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja