Internacionalni sajam pršuta – ISAP 2011

dani prsuta tinjan

Tinjan, 21.10.2011 – 23.10.2011

Od davnine do danas u gastronomskoj ponudi Istre domaći istarski pršut proizvod je najviše vrijednosti i ponosa. Pršut se doživljava i prepoznaje kao vrhunska ljepota, Istrani ga zovu vijulin, što će reći violina. On, taj kraljevski ststus i zaslužuje okusom, mirisom, bojom, točnom mekoćom, odnosno svježinom. Svoje prestižno mjesto među sladokuscima, istarski pršut zahvaljuje strogom poštivanju tradicijskih pravila. Njemu u čast, već tradicionalno, Općina Tinjan organizira Internacionalni sajam pršuta ISAP.

Naime, osim uglednih domaćih pršutara, ovogodišnju manifestaciju uveličat će i pršutari iz nekoliko europskih zemalja, dok je ovogodišnji “Pršut partner” poznati pršut Vulkano iz Austrijskog Auersbacha.

Pored cjelodnevnog sportskog, kulturnog i zabavnog programa, te predstavljanja brojnih izlagača tijekom sva tri dana na sajmu, biti će upriličene i mnogobrojne degustacije kao i stručna predavanja.

Službene degustacije nagrađenih pršuta su u subotu i nedjelju u 15 sati.

Opširnije o programu ISAP 2011. možete pročitati ovdje.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja