Slatka Istra i izložba vina i ulja

Vižinada – 14. 8. 2012.
U Vižinadi se, 14. kolovoza, održava 5. po redu Izložba vina i maslinovog ulja.
Degustacija vina i maslinovog ulja na dan izložbe bit će popraćena prigodnim programom. Na manifestaciji će se moći degustirati preko 120 uzoraka vina i maslinovog ulja i upoznati se sa proizvođačima iz Općine Vižinada koji će svoje proizvode prezentirati na izložbenim štandovima.
Više informacija o ovom događaju možete potražiti na www.to-porec.com
Slatka Istra
Istoga dana u Vižinadi se održava i 16. po redu izložba kolača Slatka Istra.
Na trgu Batistelina šterna u Vižinadi, od 20 sati, posjetitelji će moći uživati u slatkim istarskim specijalitetima.
Slatka Istra spoj je narodnih, starih recepata i modernog pa će se tako moći kušati tradicionalni kolači poput pinci, kroštula, pandešpanji, fritula, bucolaja, povetica, ali i inovativne slastice poput paština s lavandom.
Više informacija o ovom događaju možete potražiti na www.istra.hr
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Hrvati doniraju preko 200.000...
UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…
Zdravlje

Šparoga - delikatesa, lijek...
Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Đumbir (Zingiber officinale)
Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Od deset najboljih restorana, čak devet ih je u Zagrebu ili na Kvarneru
- Škampi na buzaru