Kuhinja none Fume

kuhinja none fume

Rovinj, Zavičajni muzej, do 20. 2. 2013.

Etnografska baština: Kuhinja none Fume

U rovinjskom Zavičajnom muzeju do 20. veljače može se razgledati izložba Kuhinja none Fume koja je svoja vrata posjetiteljima otvorila ljetos.

Izložba o kuhinji i gastronomiji povijesni je izvor za praćenje trgovine, razvoja industrije, prirodnih raznolikosti i promjena te otkriva bit svakodnevnoga života i zaokružuje navike i osobitosti jednoga vremena i prostora.

Iz perspektive Kuhinje none Fume, materijalna kultura i sjećanja na katkad izblijedjele, a često intenzivne okuse i mirise, pokreću jedan od mehanizama koji doprinosi konstrukciji memorije višeslojne povijesti svakodnevnoga života ljudi vezanih za prošlost i sadašnjost Rovinja.

Više o ovoj manifestaciji možete potražiti na www.muzej-rovinj.com

(mb)

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja