Lunjska maslinada

lunjska maslinada

Tradicionalna Lunjska maslinada, 7. po redu, u organizaciji Udruge lunjskih maslinara, a pod pokroviteljstvom Grada Novalje počinje 7. svibnja u hotelu Lun (Jakišnica) na otoku Pagu.

Svake godine događaj je bogatiji sadržajima (i kvalitetnim maslinovim uljima), a ove godine predviđa se posjeta renomiranih maslinara iz Istre, sa otoka Raba i Krka, te okolice.
Događaju će prisustvovati i održati predavanja renomirani stručnjaci prof. dr. sc Đani Benčić sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s temom “Smjernice za gospodarsko unapređenje Lunjskih maslinika”, prof.dr sc. Miroslav Tratnik sa istog fakulteta sa temom “Organizacijsko-poslovne prednosti zadružnog oblika organiziranja obiteljskih gospodarstava u poljoprivredi – poseban osvrt na proizvodnju u maslinarstvu”. Među gostima se očekuju i mr. ing agr. Željko Peran sa Raba , kao i Franko Raguž stručni savjetnik iz Udruge maslinara Vodnjan.
Program:
15.00 Stručna predavanja u Kongresnoj dvorani hotela “Luna”
16.30 Degustacija nagrađenih maslinovih ulja iz Luna, Vodnjana, Raba i Krka
17.00 Druženje maslinara I razmjena iskustava uz prigodan kulturno-umjetnički program uz otvoreni bazen hotela “Luna”

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja