More na stolu

fazana

Fažana, Fažanska riva, 24.06.2012, 20 sati

Ribarska fešta, tečajevi Male ribarske akademije Sardela: živi svijet fažanskog plićaka, prikaz alata i pribora za ribolov, stare barke fažanske luke gastro ponuda: sardele s gradela, marinirane, savor, slane, paštete od sardela, rižoto od sardela. Simbol Fažane, riba sardela… stalni je izazov za nove susrete na fažanskoj rivi, na malome trgu, u restoranu, konobi. Uz sardelu, evo i druge ribe što će obogatiti darove mora na stolu, sve kroz tradiciju i nove recepte pripremanja raznolikih jela.

Degustacija ribe u Fažani pravo je mjesto za nove susrete i nove spoznaje.

Info: TZ Fažana

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja