Od kleti do kleti

vino i panceta u kleti

12., 13. i 14. travnja 2013. godine, u Ivanić – Gradu, održat će se pješački i biciklistički pohod turističkim putevima ivanićgradskog i kloštranskog kraja.

Program:

PETAK 12. travnja 2013.

RADIONICA „ŠKRLET“ u podrumu Voštinić-Klasnić u Graberskom brdu

Uvod u degustaciju, upoznavanje autohtone sorte, 6 uzoraka škrleta različitih proizvođača, vlastita ocjena sa zaključkom. Prigodni finger food.

CIJENA RADIONICE 100kn. Max 15 polaznika.

PRIJAVE: 098 822 095 Tomislav Voštinić

SUBOTA 13. travnja 2013.

TREKKING UTRKA „OD KLETI DO KLETI“

Start i cilj: Seoski turizam „Stara Marča“

Kategorije: Demižon cca 10km , Bačva cca 25km

Kotizacija: Demižon 80kn, Bačva 100kn (nagrade za najbolje, majica, karta, vinska iskaznica, ručak)

Prijave i uplata kotizacije do 7. travnja 2013.

Više informacija na: www.intothewild.hr

DAN OTVORENIH VRATA KLETI od 15 do 18 sati

Ako niste za rekreaciju, možete samo kušati vina. Vrata svojih kleti u subotu 13. 3. od 15 do 18 sati otvoriti će:

Klet Petrinec 091 1646764, Klet Vajda 098 384 812, Klet Janković 091 586 2903, Klet Vrbanić 098 1881636, Klet Duvnjak 098 808615.

Cijena degustacije po uzorku/ 1dcl – 5 kn./

NEDJELJA 14. travnja 2013.

PJEŠAČKI I BICIKLISTIČKI POHOD OD KLETI DO KLETI

PROGRAM:

10:00 – 10:30 Okupljanje i prijava ispred čardaka pored SB Naftalan

10,30 Razgled tradicijske kuće/čardaka

1O,45  Start biciklista i pješaka

Posjet kletima: Skrinjar, Vrtarić i Klasnić-Voštinić

Šetnja poučnom stazom Marča

15,00 Ručak (grah) i druženje na Seoskom turizmu Kezele

BICIKLISTIČKA RUTA :

Start biciklista prema Kloštar Ivaniću do kleti Vrtarić /degustacija vina/, 12 sati polazak do kleti Klasnić-Voštinić,/degustacija vina/. 13 sati polazak prema ST Kezele Šumećani, razgled poučne staze i jezera Sudarice u šumi Marča. 15,00 sati Ručak /grah na ST Kezele.

Dužina biciklističkih ruta: kraća 15km, duža 20km (do seoskog turizma Kezele) i 8 km od ST Kezele/Šumećani do Ivanić-Grada u povratku.

PJEŠAČKA RUTA: cca 2 sata pješačenja

Polazak autobusom do Kloštar Ivanić- Put u raj, pješačenje do kleti Škrinjar- IV. Vinogradarski odvojak (degustacija vina). 11,45 sati pješačenje do kleti Vrtarić X. Vinogradarski odvojak (degustacija vina). 12,45 prijevoz autobusom u Graberskog brdo do Petice, pješačenje kroz šumu do poučne staze i jezera Sudarica pored ST Kezele. 15,30 sati ručak /grah/ na ST Kezele. Povratak autobusom u Ivanić-Grad.

U slučaju lošeg vremena (kiše) pješački i biciklistički pohod se odgađa.

Za sve bicikliste poželjno nošenje biciklističke kacige.

Za djecu obavezna kaciga. Sudjelovanje na vlastitu odgovornost.

PRIJAVE na mob: 091/734 30 64 , Inga Presker ili email: aec.intothewild@gmail.com najkasnije do četvrtka 11. travnja 2013.

KOTIZACIJA 60 KN PO OSOBI (uključen grah, degustacija vina, prijevoz do Kloštar Ivanića za pješake)

Organizatori: TZ Grada Ivanić-Grada,Pustolovno ekspedicijki klub „Into the Wild“,,Udruga vinogradara i vinara Brenta

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja