Od kleti do kleti

12., 13. i 14. travnja 2013. godine, u Ivanić – Gradu, održat će se pješački i biciklistički pohod turističkim putevima ivanićgradskog i kloštranskog kraja.
Program:
PETAK 12. travnja 2013.
RADIONICA „ŠKRLET“ u podrumu Voštinić-Klasnić u Graberskom brdu
Uvod u degustaciju, upoznavanje autohtone sorte, 6 uzoraka škrleta različitih proizvođača, vlastita ocjena sa zaključkom. Prigodni finger food.
CIJENA RADIONICE 100kn. Max 15 polaznika.
PRIJAVE: 098 822 095 Tomislav Voštinić
SUBOTA 13. travnja 2013.
TREKKING UTRKA „OD KLETI DO KLETI“
Start i cilj: Seoski turizam „Stara Marča“
Kategorije: Demižon cca 10km , Bačva cca 25km
Kotizacija: Demižon 80kn, Bačva 100kn (nagrade za najbolje, majica, karta, vinska iskaznica, ručak)
Prijave i uplata kotizacije do 7. travnja 2013.
Više informacija na: www.intothewild.hr
DAN OTVORENIH VRATA KLETI od 15 do 18 sati
Ako niste za rekreaciju, možete samo kušati vina. Vrata svojih kleti u subotu 13. 3. od 15 do 18 sati otvoriti će:
Klet Petrinec 091 1646764, Klet Vajda 098 384 812, Klet Janković 091 586 2903, Klet Vrbanić 098 1881636, Klet Duvnjak 098 808615.
Cijena degustacije po uzorku/ 1dcl – 5 kn./
NEDJELJA 14. travnja 2013.
PJEŠAČKI I BICIKLISTIČKI POHOD OD KLETI DO KLETI
PROGRAM:
10:00 – 10:30 Okupljanje i prijava ispred čardaka pored SB Naftalan
10,30 Razgled tradicijske kuće/čardaka
1O,45 Start biciklista i pješaka
Posjet kletima: Skrinjar, Vrtarić i Klasnić-Voštinić
Šetnja poučnom stazom Marča
15,00 Ručak (grah) i druženje na Seoskom turizmu Kezele
BICIKLISTIČKA RUTA :
Start biciklista prema Kloštar Ivaniću do kleti Vrtarić /degustacija vina/, 12 sati polazak do kleti Klasnić-Voštinić,/degustacija vina/. 13 sati polazak prema ST Kezele Šumećani, razgled poučne staze i jezera Sudarice u šumi Marča. 15,00 sati Ručak /grah na ST Kezele.
Dužina biciklističkih ruta: kraća 15km, duža 20km (do seoskog turizma Kezele) i 8 km od ST Kezele/Šumećani do Ivanić-Grada u povratku.
PJEŠAČKA RUTA: cca 2 sata pješačenja
Polazak autobusom do Kloštar Ivanić- Put u raj, pješačenje do kleti Škrinjar- IV. Vinogradarski odvojak (degustacija vina). 11,45 sati pješačenje do kleti Vrtarić X. Vinogradarski odvojak (degustacija vina). 12,45 prijevoz autobusom u Graberskog brdo do Petice, pješačenje kroz šumu do poučne staze i jezera Sudarica pored ST Kezele. 15,30 sati ručak /grah/ na ST Kezele. Povratak autobusom u Ivanić-Grad.
U slučaju lošeg vremena (kiše) pješački i biciklistički pohod se odgađa.
Za sve bicikliste poželjno nošenje biciklističke kacige.
Za djecu obavezna kaciga. Sudjelovanje na vlastitu odgovornost.
PRIJAVE na mob: 091/734 30 64 , Inga Presker ili email: aec.intothewild@gmail.com najkasnije do četvrtka 11. travnja 2013.
KOTIZACIJA 60 KN PO OSOBI (uključen grah, degustacija vina, prijevoz do Kloštar Ivanića za pješake)
Organizatori: TZ Grada Ivanić-Grada,Pustolovno ekspedicijki klub „Into the Wild“,,Udruga vinogradara i vinara Brenta
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Od deset najboljih restorana, čak devet ih je u Zagrebu ili na Kvarneru
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti