Pazi što jedeš – Pazin

24. 11. 2012., Pučko učilište Pazin
Ovogodišnje izdanje manifestacije „Pazi što jedeš“ koju organizira Etnografski muzej Istre/Museo Etnografico dell’Istria 24. studenog 2012. godine u Pazinu poseban naglasak će staviti na predstavljanje teme prehrane u muzejima, ali i putem raznih manifestacija, radionica i drugih aktivnosti. Osnovni cilj manifestacije je potaknuti posjetitelje na konzumaciju zdrave i tradicijske prehrane.
Manifestacija „Pazi što jedeš“ sastojat će se od predstavljanja kataloga izložbe istarskih muzeja „Ki sit ki lačan“ održane u Puli (srpanj-studeni 2012.), predstavljanja projekta „Muzej u loncu“ Gradskog muzeja Požega, predstavljanja projekta “Taste of Croatia” te stručnih predavanja na temu ekološkog uzgoja biljaka.
Radionice tradicijske prehrane pod nazivom „Pašta po starinski“ održat će se kako bi se posjetitelji naučili ili prisjetili tradicijskih načina pripremanja tjestenine.
Uz sve navedeno biti će organizirana razmjena sjemena i sajam ekoloških proizvoda gdje će posjetitelji moći degustirati i kupiti ekološke proizvode iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.
Više informacija o ovoj manifestaciji možete potražiti ovdje.
(mb)/foto: Dreamstime
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti