Pazi što jedeš – Pazin

pazi_sto_jedes-rez

24. 11. 2012., Pučko učilište Pazin

Ovogodišnje izdanje manifestacije „Pazi što jedeš“ koju organizira Etnografski muzej Istre/Museo Etnografico dell’Istria 24. studenog 2012. godine u Pazinu poseban naglasak će staviti na predstavljanje teme prehrane u muzejima, ali i putem raznih manifestacija, radionica i drugih aktivnosti. Osnovni cilj manifestacije je potaknuti posjetitelje na konzumaciju zdrave i tradicijske prehrane.

Manifestacija „Pazi što jedeš“ sastojat će se od predstavljanja kataloga izložbe istarskih muzeja „Ki sit ki lačan“ održane u Puli (srpanj-studeni 2012.), predstavljanja projekta „Muzej u loncu“ Gradskog muzeja Požega, predstavljanja projekta “Taste of Croatia” te  stručnih predavanja na temu ekološkog uzgoja biljaka.

Radionice tradicijske prehrane pod nazivom Pašta po starinski“ održat će se kako bi se posjetitelji naučili ili prisjetili tradicijskih načina pripremanja tjestenine.

Uz sve navedeno biti će organizirana razmjena sjemena i sajam ekoloških proizvoda gdje će posjetitelji moći degustirati i kupiti ekološke proizvode iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Više informacija o ovoj manifestaciji možete potražiti ovdje.

(mb)/foto: Dreamstime

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja