Pazi što jedeš – Pula

pazi sto jedes

Pula, Dom hrvatskih branitelja, 08.11.2013 – 09.11.2013 od 10:00 – 18:00 h

Pazi što jedeš“ je manifestacija koja se sastoji od stručnih predavanja na temu tradicijske i ekološke prehrane, radionica tradicijske prehrane i sajamskog dijela na kojem posjetitelji mogu kupiti ekološke proizvode direktno od samih proizvođača te izložbe i razmjene sjemena starih sorti biljaka. Manifestacija jača svijest o nužnoj suradnji između malih proizvođača tradicijske i ekološke hrane i lokalne zajednice, promovira očuvanje starih sorti sjemena i načina uzgoja hrane te potiče prenošenje znanja u vidu pripremanja tradicijskih jela.

IZ PROGRAMA MANIFESTACIJE:

– Stručna predavanja,
– Dokumentarni filmovi,
– Radionice za djecu i odrasle,
– Pašta po starinski radionice su pripremanja tradicijske tjestenine Istre (pljukanci, fuži) za posjetitelje, gdje će djeca i odrasli će moći naučiti kako pripremati paštu na način kako su to radile njihove none.
Razmjena sjemena i sajam ekoloških proizvoda iz Istre, ostalih županija Hrvatske i posebni gosti iz Slovenije. Posjetitelji će na jednom mjestu moći degustirati, potražiti savjet i kupiti ekološke proizvode izravno od samih proizvođača. Osim toga biti će organizirana izložba i razmjena sjemenja starih tradicijskih sorti.

Info:

Etnografski muzej Istre
Trg Istarskog razvoda 1275. br. 1 +385 052 622 220
emi@emi.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja