Pink Day – festival ružičastih vina

pink day rez

Zagreb, Muzej za umjetnost i obrt, petak 8. 3. 2013.
Prvi festival ružičastih vina u organizaciji Udruge WOW će se održati u petak, 8.3. 2013. u Muzeju za umjetnost i obrt, a bit će u cijelosti posvećen vinu, ženama, ženskom zdravlju, kulturi (promocija knjige „Žene nikad ne stare“, I. Caputo, Planetopija), umjetnosti (izložba „Staklo, moje drugo tijelo“ G. Drinković) i ružičastim vinima i pjenušcima u suradnji s hrvatskim i inozemnim vinarima.

Moći ćete poslušati predavanje prof. dr. Mladena Bobana s Medicinskog fakulteta u Splitu – na temu utjecaja vina na zdravlje, i prisustvovati prezentaciji „pinkfood-a“ , te naučiti nešto o sljubljivanju čokolade i ružičastog vina, poslušati poznatu enologinju Ivanku Rosati, te čuti nešto o razlici kontinentalnih i „morskih“ rozea.

U humanitarnom dijelu manifestacije prikupljat ćemo donacije za AUTONOMNU ŽENSKU KUĆU.

Akciju će voditi osobe iz javnog života Hrvatske, a svaka donacija od 150 i više kuna bit će nagrađena dizajnerskim privjeskom za ključeve s potpisom KarimaRashida (i čašom izvrsnog pjenušca).

Na Festivalu će se  okupiti vinari (i vinarke) iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije,  Italije, Srbije, BiH, Vojvodine, a na njemu ćete se i zabaviti i educirati, napraviti dobro djelo i – posljednje, ali ne i najmanje važno, uživati uz čašu finog ružičastog vina ili pjenušca.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja