Pink Day – festival ružičastih vina

Zagreb, Muzej za umjetnost i obrt, petak 8. 3. 2013.
Prvi festival ružičastih vina u organizaciji Udruge WOW će se održati u petak, 8.3. 2013. u Muzeju za umjetnost i obrt, a bit će u cijelosti posvećen vinu, ženama, ženskom zdravlju, kulturi (promocija knjige „Žene nikad ne stare“, I. Caputo, Planetopija), umjetnosti (izložba „Staklo, moje drugo tijelo“ G. Drinković) i ružičastim vinima i pjenušcima u suradnji s hrvatskim i inozemnim vinarima.
Moći ćete poslušati predavanje prof. dr. Mladena Bobana s Medicinskog fakulteta u Splitu – na temu utjecaja vina na zdravlje, i prisustvovati prezentaciji „pinkfood-a“ , te naučiti nešto o sljubljivanju čokolade i ružičastog vina, poslušati poznatu enologinju Ivanku Rosati, te čuti nešto o razlici kontinentalnih i „morskih“ rozea.
U humanitarnom dijelu manifestacije prikupljat ćemo donacije za AUTONOMNU ŽENSKU KUĆU.
Akciju će voditi osobe iz javnog života Hrvatske, a svaka donacija od 150 i više kuna bit će nagrađena dizajnerskim privjeskom za ključeve s potpisom KarimaRashida (i čašom izvrsnog pjenušca).
Na Festivalu će se okupiti vinari (i vinarke) iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije, Srbije, BiH, Vojvodine, a na njemu ćete se i zabaviti i educirati, napraviti dobro djelo i – posljednje, ali ne i najmanje važno, uživati uz čašu finog ružičastog vina ili pjenušca.
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Hrvati doniraju preko 200.000...
UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…
Zdravlje

Šparoga - delikatesa, lijek...
Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Đumbir (Zingiber officinale)
Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Od deset najboljih restorana, čak devet ih je u Zagrebu ili na Kvarneru
- Škampi na buzaru