Promocija knjige Mršavljenje bez dijete

Zagreb, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, 27. veljače 2013. (srijeda)
Udruga Zdravi grad iz Splita i Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u srijedu, 27. veljače u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ (Rockefellerova 4) u dvorani „A“ s početkom u 11 sati organiziraju predstavljanje knjige Georgea Mateljana „Mršavljenje bez dijete“ (zdravo mršavljenje s najzdravijim namirnicama svijeta).
Nakon pravog remek djela, knjige Georgea Mateljana Najzdravije namirnice svijeta (Winner of the National Best Books Awards), za čije je hrvatsko izdanje autor dobio najveće znanstveno priznanje u Hrvatskoj, nagradu “Josip Juraj Strossmayer”, kao autor najboljeg djela iz područja prirodnih znanosti, pred nama je hrvatsko izdanje najnovije knjige Georgea Mateljana, Mršavljenje bez dijete.
Knjiga nudi odgovor kako riješiti jedan od gorućih svjetskih zdravstvenih problema današnjice,
suvišne kilograme. Nastala je kao rezultat uvida u tisuće nezavisnih znanstvenih istraživanja širom svijeta koje je provela i koje i dalje provodi neprofitna fondacija “George Mateljan Foundation For the World’s Healthiest Foods” i čija je web stranica (www.whfoods.org) s više od 20 milijuna posjetitelja u 2011. godini najposjećenija web stranica na svijetu s temom zdrave prehrane.
Knjigu će predstaviti: dr. sc. Sanja Musić Milanović i doc. dr. sc. Jasna Pucarin Cvetković, stručnjakinje iz područja prehrane sa Škole narodnog zdravlja, Željko Petrović iz Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu te Marina Kralj Vidačak u ime nakladnika „Planetopija“. Moderatorica: prof. dr. sc. Jadranka Mustajbegović.
Nakladnici knjige su i ovaj put “Zdravi grad” iz Splita i „Planetopija” iz Zagreba, uz stručnu recenziju akademkinje Vlaste Piližota, redovite profesorice Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku.
Ulaz je slobodan, a knjiga će biti dostupna po promotivnoj cijeni!
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti