Sajam pršuta – Tinjan

Internacionalni sajam pršuta Tinjan, 20. i 21. listopada
Riječ je o šestom ISAP-u, a predstavit će se 30 izlagača iz Španjolske, Portugala, Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.
U sklopu eko-sajam Zeleni prsten, svoje će proizvode prezentirati 15 izlagača, a posjetitelji će moći degustirati, kupiti te dobiti informaciju kako konzumirati ekološke proizvode.
Sajam počinje subotnjim Svjetskim prvenstvom u pljočkanju u 9 sati, pješačenjem stazom suhozida, eko-sajmom, izložbom kosiri i nastupom Kumpanije kosirići.
U subotu u 18 sati posjetitelji će moći degustirati pršut Jamom Iberico koji proizvodi Aquilino iz grada Jerez de los Caballeros.
Konoba Vinja predstavit će pak neobičnu deliciju – pršut sa sladoledom.
Održat će se i degustacija najboljeg pršuta, a na sajmu će biti predstavljen i jedinstveni suvenir Tinjana – privjesak u obliku pršuta.
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Hrvati doniraju preko 200.000...
UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…
Zdravlje

Šparoga - delikatesa, lijek...
Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Đumbir (Zingiber officinale)
Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Od deset najboljih restorana, čak devet ih je u Zagrebu ili na Kvarneru
- Škampi na buzaru